View Single Post
Vechi 17.01.2016, 13:21:42
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Sunt cu totul de acord si sunt bucuros ca ai ales acest pasaj lamuritor, luminos din Serafim Rose.
Da, asa cred ca merita sa gandim chestiunea.
Mă bucur că am ajuns la un consens. :)
Plecând de la această idee sper să înțelegi faptul că nu putem da întâietate științei în ceea ce privește creația și chiar și vechimea Pământului. Iată din link-ul postat de tine ce mai spune părintele Serafim Rose:

STUDENT: Știm oare cât de vechi este pământul după cronologiile biblice ?

Părintele SERAFIM: Problema este controversată. Textul grecesc (Septuaginta) si textul ebraic (masoretic) al Facerii sunt diferite. După Septuaginta, lumea are cam 7500 de ani vechime; după textul ebraic, are cam 6000 de ani vechime. Este o discrepanță evidentă. Cum putem rezolva probleme de acest tip ? Părinții admit că poate exista o oarecare greșeală care să se fi transmis; pot fi simple greșeli de copiere etc. Fericitul Augustin are un întreg capitol despre acest lucru. Poate că unii copiști au adăugat sau au scos ici și colo câte o sută de ani atunci când au copiat textul. Părinții admit că în Scriptură pot fi mici greșeli. Nu există nici o învățătură patristică care să spună că trebuie să definim lumea ca având exact 7490 de ani vechime. Poate fi ceva mai mult sau ceva mai puțin: nu este ceva atât de important.

Dar faptul că Adam a trăit acum șapte sau opt mii de ani, sau a trăit în urmă cu milioane de ani - aceasta este o întrebare importantă. Este un subiect însemnat ce influențează întregul text al Facerii. Trebuie să întelegem cine a fost Adam - dacă a fost sau nu o persoană s.a.m.d. Dacă a trăit în urmă cu milioane de ani, apar o grămadă de întrebări pe care trebuie să ți le pui despre felul cum omenirea a interpretat tradiția începând de atunci.

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Foarte multumesc, Ovidiu!....:)
Eu îți mulțumesc că ai amintit de acest părinte. :)
Reply With Quote