View Single Post
Vechi 16.01.2016, 21:20:12
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

O minune a Maicii Domnului (13 mai 1988). De o bu*cată de vreme, auzul mi-a scăzut mult, iar de la privegherea Înălțării Domnului (6 mai) și aparatul auditiv s-a defectat. Am încercat alt aparat nou, dar fără succes: cum mișc puțin rotița de intensitate, aparatul țiuie. Trebuie să țin degetul apăsat pe butonul din ureche, ca să nu facă gălăgie, dar auzul este foarte slab și confuz. Azi 13 mai, sculându-mă pentru Utrenie, mi-am făcut cuvenita rânduială și la urmă am adăugat o rugăciune stărui*toare către Maica Domnului, ca să-mi ușureze această neputință, să nu devin povară pentru obște. Apoi am uns urechea cu mir de la icoana Maicii Domnului de la Malevi și de la icoana noastră Prodromița.
Mergând la slujba Utreniei, am continuat în taină rugă*ciunea către Maica Preacurată și către Domnul Hristos, pentru ușurarea acestei neputințe.
Începuse deja Sfânta Liturghie și situația era neschimba*tă. Un gând îmi stăruia în minte: „Numai cere de la Dumnezeu daruri pe care nu le rneriți; rabdă puțin, că așa este voia lui Dumnezeu!” Slujba ajunsese la Sfânta Evanghelie, din care evident nu înțelegeam nimic, căci nu auzeam ce se citește. Deodată aud un pocnet în ureche, în aparat și aud foarte clar glasul preotului, care citea Sfânta Evanghelie. Primele cuvinte pe care le aud, de la Evanghelia Sfântului Ioan: „Până acum n*-ați cerut nimic în Numele Meu; cereți și veți primi!” (Ioan 16, 24). Am luat cuvintele Domnului „Cereți și veți primi", drept răspuns la îndoiala mea. De atunci și aparatul „s-a vindecat”, nu mai facea gălăgie și de unde credeam că nervul auditiv s-a uzat complet, acum aud mulțumitor cu aparatul, și convorbi*rea cu frații, și sfânta slujbă la Biserică.
„Îndurat și milostiv este Domnul! Bucură-te cea plină de dar, grabnică ajutătoare a tuturor ce nădăjduiesc spre tine!”
(Părintele Petroniu de la Prodromu, ediție îngrijită de Preot Constantin Coman și Costion Nicolescu, Editura Bizantină, pp. 342-343)