View Single Post
Vechi 15.01.2016, 20:07:29
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Și teologul de doi bani este limitat în cunoaștere. Ba chiar marii teologi, sper că ești de acord, sunt limitați în cunoaștere. Cunoști vreunul nelimitat?
N-ai înțeles, frate. Teologul nu-L exclude pe Dumnezeu și tocmai, își recunoaște limitarea pe măsură ce se apropie tot mai mult de Dumnezeu. Cui dăm întâietate în ceea ce privește vechimea pământului, teologului sau omului de știință?

Citat:
Păcat că micii teologi nu-și recunosc această limitare...
Aici ai dreptate, îmi pare rău că n-am reușit să mă abțin de la a face vreun comentariu. Și iartă-mă, dar nu pot fi de acord cu ideea de a da întâietatea științei în cazul de față. :)

Citat:
În vreme ce oamenii de știință și-o recunosc din capul locului, conștienți fiind că operează cu ipoteze și cu fenomene care cu greu pot fi developate în jocul misterios al probabilisticii...
Dacă omul de știință și-ar recunoaște limitarea nu ar mai încerca să-și explice cum a apărut Pământul și viața pe Pământ, din moment ce aceste aspecte au fost revelate, trecând într-o altă zonă a existenței, unde nu are competență și nici mijloace de cercetare.

Last edited by ovidiu b.; 15.01.2016 at 20:10:02.
Reply With Quote