Apostolul Ioan a vazut Noul Ierusalim, cetatea sfanta, coborand din cer, nespus de frumoasa, gatita ca o mireasa, invaluita si stralucind in slava lui Dumnezeu. In ea nu vor mai fi lucrari facute de maini omenesti, Insasi Dumnezeu va fi Templul ei iar Hristos va fi faclia. Neamurile vor umbla in lumina ei. Acum, in timpul pribegiei noastre, am trait si vom mai trai ce spunea Ieremia: ,,apa noastra o bem pe bani si lemnele noastre trebuie sa le platim" dar la urma, cand va veni sfarsitul, Mantuitorul va da Imparatia in mainile lui Dumnezeu Tatal dupa ce va fi nimicit, cu un toiag de fier, orice domnie, orice stapanire, orice putere pentru ca ,,Dumnezeu sa fie totul in toti". Se va implini ce a spus Isaia, toti idolii vor pieri, din sabii se vor fauri pluguri, din sulite cosoare si nici un popor nu va mai scoate sabia impotriva altuia. Cei smeriti si prigoniti vor fi in Imparatie, cei ce au plans vor fi mangaiati, cei blanzi vor mosteni pamantul, cei insetati dupa neprihanire vor fi saturati, cei milostivi vor avea parte de mila, cei curati cu inima vor vedea pe Dumnezeu. Cum spunea Apostolul Pavel noaptea aproape a trecut, se apropie ziua.
,,Voi pune Duhul Meu in voi si veti trai; va voi aseza iarasi in tara voastra si veti sti ca Eu, Domnul, am vorbit si am facut, zice Domnul" ( Ezechiel 37.14)