Citat:
În prealabil postat de Intrarea Vagonului
Cristiann, du-te la Prislop, si zi-le cu voce tare ce ai postat. Iiti platesc eu spitalizarea.
Serios, si pe mine ma enerveaza dimensiunile sufocante ale camapaniei de canoonizare: e mai mult marketing decat evlavie. Si da, unele marturii duboase, daca sunt adevarate, ar fi o pricina de ne-canonizare. Dar, eu sunt sceptic in cam toate. Cred ca majoriatea marturiilor sunt sau pot fi minciuni ordinare, pentru a baga practicile si teoriile magice in Biserica prin usa din spate.
Daca e sa ne luam cinstit doar dupa cele doua carti autentice ale marelui duhovnic, da, trebuie canonizat!
|
-de ce trebuie canonizat dupa cele 2 carti si dupa o pictura necanonica,eretica (a pictat 2 eretici Francisc si Ulfila), s-a pictat pe el in locul sfintilor (mandrie..)
-de ce sa nu fie canonizati p Arsenie Papacioc,P Cleopa,...care au scris carti in duhul ortodoxiei, care au pastrat dreapta credinta ortodoxa,care au avut duhovnici (spre deosebire de p Boca care nu a avut), care nu au renuntat la haina monahala (spre deosebire de p Boca care a renuntat la haina monahala...)
-sau de ce sa nu il canonizeze pe p Staniloae care a scris o gramada de carti ortodoxe...