Citat:
Īn prealabil postat de iuliu46
Ce am spus eu ca nu a existat nimic ? Am spus doar ca nu trebuie sa credem toate prostiile pe care le gasim pe internet. 
E trist ca oameni care privesc cu un ochi critic crestinismul se arunca cu capul inainte imediat ce descopera nu stiu ce informatii scoase din burta de cine stie cine - fara nici o bruma de dovada in spate.
|
Frate, citeste pe Marija Gimbutas, si pe multi altii. Aia sigur nu erau consumatori de tabloide si informaciuni lansate de societatea civila. Eu nu fac asa, nu ma regasesc in acel tablou. Nu privesc crestinismul cu ochi critic, ci asumarea lui razboinic-partinic-protcronista, ceva de genul "crestinarea e buna, chiar si fortata". Acum fac referire nu strict on-topic, cat si la mai vechile noastre discutii, destul de conexe topicului de altfel. De pilda, unii chiar venerau copaci, si nu modul sangeros, si nu meritau modul cum au fost tratati, dar de, daca tot credeau "gresit", de ce nu? Nu ca un viol nu ar putea produce viata noua, dar tot monstruos ramane. Pe de alta parte, desi monstruos, nu e scuza pentru crima numita avort. Intlegi analogia? Pentru crestinarea fortata, operata in N-E europei si in imperiile coloniale nu exista scuza. Insa nici aceasta gafa&crima nu e mortiv pentru apostazierea en masse si ateismul militant, care scuipa deopotriva pe Vechii Zei si pe Hristos si Biserica Lui.
Insa ultimele randuri sunt mai degraba subiect de topic separat. :)