Citat:
În prealabil postat de stefan82mihai
Parerea mea e ca este bine sa stii ca ca vei mai trai putin, pentru ca sa stii sa te pregatesti cum trebuie de moarte. Adica, o spovedanie amanuntita si daca mai ai timp sa-ti faci si canonul randiut, FII FERICIT...esti ca si mantuit. Eu sincer sa fiu mi-as dori sa stiu cat mai am de trait din timp. Decat sa te ia moarte nepregatit...Ca doar stii ca in ce te va gasi moartea in aia te va judeca.
|
Pai draga Stefan, trebuie sa te pregatesti tot timpul, nu numai daca afli ca vei muri. Deci ce zici tu de spovedanie amanuntita si canon, eu cred ca trebuie facute ca si cand maine ai muri. De aceea eu una nu sunt de acord cu sistemul aplicat de multi in Romania sa se spovedeasca numai in posturi. Un crestin adevarat, care nu vrea sa fie in starea de caldicel, trebuie sa urmeze o spovedanie deasa si o implinire a canonului (nu de tipic, ci de traire), ca sa fie cat mai pregatit sa plece in orice moment. Dar slava Domnului ca sunt si multi ortodocsi care se spovedesc saptamanal sau la 2-4 saptamani. Poate luam si noi exemplu, nu?!
Elena