View Single Post
Vechi 28.11.2015, 20:01:35
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Cel ce prin cântări fărIă tăcere și cu Laude Neîncetate Ești Slăvit „întru Cei de Sus de Puterile cele gândite ;
Cel ce și corul obștesc al firilor ii Faci să-Ți Inalțe cuvântare de Laudă după cuvintele ce sunt într-însele ,
Cel ce și de Ingeri , și de oameni , și de vietățile cele necuvântătoare , și de stihii întru tot ceasul Ești Lăudat și de toată suflarea și zidirea cu Vrednică Cuviință Ești Preamărit , Impreună cu Unul Născut Fiul Tău și cu Preasfântul Tău Duh .
Puterea cea Izvorătoare și Neîmpuținată și Pricina Dintâi a Izvoarelor de Putere Curgătoare ale Dumnezeirii și ale Luminii ,
Cel Prea Deplin întru toate cele ce sunt , de către cei mai sus de Necercetat , Depășind
cunoștința tuturor , de cei mai de jos cu totul Neînțeles , iar intru cei din mijloc cu Desăvârșire Necunoscut ,
Bunătatea cea Necuprinsă și Pururea Viețuitoare ,
Cel ce Intorci toate spre ceea ce este de folos , Fiind Inceput al Bunătății , și le Imbunezi și în Bunătatea lor le Păzești ,
Cel ce cu atât de tare Dragoste ne-ai Iubit pe noi încât pe Fiul Tău Cel Unul Născut la neamul nostru L-ai Trimis , și S-a Intrupat , și prin Iconomia Lui cea înfricoșată , prin Cruce și moarte , din stricăciunea morții și din legăturile iadului cele nedezlegate ne-ai Izbăvit ,
Cel ce Ești Bun spre cei nemulțumitori și Te Bucuri de Mântuirea celor pierduți ,
Cel ce pe toți cei păcătoși ca mine , numai pentru nădejdea lor , cu Milă îi Ingrădești și Ești mai Iubitor de fii față de ei decât orice părinte .
Preaînalte ,
Necuprinsule ,
Preabunule Părinte ,
Atoatefăcătorule ,
Atotputernice ,
toți ne nchinăm Ție și Ție ne rugăm , chemând spre Ajutor și Sprijin Milele Tale și Indurările Tale,
Ascultă , Doamne , ticăloasa mea rugăciune , a netrebnicului și nevrednicului robului Tău .
Vezi mintea mea cea schimbătoare zăcând înaintea Bunătății Tale și Așteptând Ajutorul cel de Sus , de la Dreapta Ta cea Atotțiitoare și căutând Mântuirea .
Tu Cunoști , Stăpâne , „Cel ce Cerci inimile și rărunchii , că și întru cele de-a dreapta și întru cele de - a stânga și prin firea mea și prin nevăzuții vrăjmași , neîmpăcat război am de-a pururea . Căci dacă mă abat spre cele de-a dreapta , îndată se înmulțește asupra mea nedreptatea mândrilor și mă fac spurcat și de scârbă Inaintea Ta Doamne , „ca o zdreanță lepădată s-a socotit toată dreptatea mea".
Dacă ticălosul meu trup îl voi griji cât de puțin pentru neputința lui , îndată ca o mare sălbăticită se fac și mintea , și inima , și nu pot birui nebunia nestăpânită a pântecelui și nu mai am pace , ci din toate părțile sunt tras de gânduri către pofte necuvioase și de aceea cad cu totul întru cele de-a stânga .
Dar precum m-ai Izbăvit , Doamne , pentru Indurările Tale cele multe din deșertăciunea și rătăcirea lumii , așa și acum , Doamne , Doamne , Puterea Mântuirii mele și DUMNEZEUL meu , Scapă-mâ in chip desăvârșit pe mine , ticălosul , cel ce în sinea mea sunt de-a pururea înfășurat în toată răutatea mea cea ascunsă și în greșalele mele cele de multe feluri . Facă-mi-se mie Osârdie și Tărie prin Puterea Ta , „căci Lauda Puterii noastre Tu Ești , Doamne .
Căci foarte puțină a rămas osârdia mea și „am căzut ca frunzele” eu , ticălosul , din lenevirea mea și din lepădarea inimii mele . Deci , Varsă , Doamne , în sufletul meu , O Picătură din Apele Darului Tău , Curățind trândăvia lui și ceața și orbirea , și Indemnândul spre lupte Duhovnicești . In noian nemărginit de plăceri mă aflu , Doamne , și în necontenite schimbări de patimi mă primejduiesc eu , ticălosul . Chem adâncul Indurărilor Tal e, Cârmuitorule a Toată Lumea . Bunule , Măntuieste Zidirea Ta , ca să nu mă înghită iarăși cuptorul patimilor .
Caută spre inima mea cea desfrânată , Cel ce cu Voia Ta Toate le-ai Adus întru Ființă, și fă-o să se întoarcă și să se schimbe , trecând într-o viață mai bună .
Trimite-mi mie , trândavului și păcătosului , celui ce zic și nu fac , osârdie și luminare și tărie , ca cele ce le spun să le și împlinesc .
Izbăvește-mă de cursele potrivnicului și ale stricăciunii și mă Măntuieste numai din Bunătatea Ta, pentru Rugăciunile Preacuratei Stăpânei noastre Născătoare de Dumnezeu și ale Tuturor Sfinților Tăi .
Că Ție se cade a ne Milui și a ne Mântui pe noi , DUMNEZEULE , și Ție Slavă și Mulțumită și Inchinăciune Inălțăm , Impreună cu Unul Născut Fiul Tău și cu Preasfântul și Bunul și de Viață Făcătorul Tău Duh ,
acum și pururea și în vecii vecilor .

Amin !