27.11.2015, 01:44:39
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Intrarea Vagonului
Eu banuiesc, si Dumnezeu sa ma ierte daca gresesc, ca in spatele lor sunt niste obsedati de unicitate: a lor, a credintei lor, a misiunii lor. Pentru mine, care slavesc umanitatea mai presus de angajamentul ideologic, ideea de a distruge si lupta doar pentru ca asa iti urla vocea credintei in cine stie ce dumnedrac, este deopotriva de neinteles si condamnabila in cel mai inalt grad. Cat despre "parazitii trancanitori" de care spuneam ca care profita de haos si de ideologiile/credintele care au genrat acel haos, parerea mea sincera e ca trebuie sa isi caute alte locuri de munca si mai ales alte vocatii. Asta mai ales daca, sa speram, oamenii se vor invata minte si lozincile ideologico-religioase care au umplut atatea carti pe lumea asta si au distrus atatea vieti, vor crapa, cum am scris, "in minti, pe hartie si in inimi". Adica, repet, e de preferat sa moara ceva abstract, precum o afurisita de credinta, decat ceva/cineva viu. Ca de pilda, un om.
|
Aici ne despartim. Ca eu nu slavesc umanitatea. Nici nu cred ca toti oamenii sunt vii. Cei mai multi sunt morti deja. Doar ca nu put.
Dar asta cu slavitul umanitatii nu-i o lozinca ideologico-religioasa ?
|