Citat:
În prealabil postat de tabitha
14 Noiembrie : Sf. Apostol Filip; Sfântul Ierarh Grigorie Palama, arhiepiscopul Tesalonicului (Lăsatul secului pentru Postul Nasterii Domnului)
|
În ziua asta specială :) care se află sub oblăduirea Sfântului Apostol Filip (din cei 70) si a Sfântului Grigorie Palama - m-a adus pe lume mama !
Este deci ziua mea (a fost ieri, mai precis) si multumesc bunului Dumnezeu că m-a asezat în viată sub aripa ocrotitoare a acestor mari Sfinti. :) Depinde de an, aceasta zi de 14 Noiembrie este mereu una de tranzitie - cade când de Lăsata Secului (ptr Postul Crăciunului), când în prima zi din Post.
La multi ani, mie (da, Ovidiu :)))) si tuturor celor care s-au sărbătorit în această zi ! (am 2 prietene - una româncă, si alta georgiancă - născute tot pe 14 Noiembrie). Ah, si să nu uit, tot în această zi mare (14 Nov) este născut si Printul Charles al Marii Britanii - Happy Birthday, your Majesty !

Cadoul cel mai special - un aranjament floral de la un florist din cartier. (Grec, dar convertit de la credinta la atheism - cu care am avut o discutie interesantă despre multe lucruri, conversatie inceputa prin simpla remarca " Ati auzit ce s-a întâmplat la Paris?")