Din cate vad, in tara lui Descartes putini sunt cei care discuta despre o eventuala latura mai intunecata a atentatelor. Una pseudo-spirituala, care tine de o spiritualitate cu semn schimbat.
Grupul californian care se producea pe scena unde a avut loc principalul atentat canta o melodie numita "Kiss the Devil". Au apucat sa cante doar primele versuri: "I meet the Devil and this is his song". Dupa care dusmanii crucii au irupt inauntru cu kalashnikoavele, transformand sala de concert intr-o macelarie. Una umana. Hallal. Atentatul a avut loc intr-o zi de vineri, 13 noiembrie. Dealtfel, majoritatea atentatelor musulmane au loc vinerea.
Cu putin timp inainte, pe o sosea din Franta avusese loc un ingrozitor accident soldat cu zeci de morti. Un autocar care rula cu doar 50 de kilometri pe ora a derapat (din cauza frunzelor umede de pe sosea, spune ancheta). Soferul a derapat vazand un camion in fata. Amanuntul ca pe toata partea din spate a TIR-ului era pictat un diavol a trecut aproape neobservat.
In Micul Paris, recent, un alt concert. Tot de Rock. Alt nume sugestiv al albumului lansat: Mantras of war. Un incendiu care la inceput parea banal face un numar anormal de victime. S-a intamplat in vinerea valpurgica.
Pe mine Biblia m-a invatat sa cred in Dumnezeu, dar sa nu cred in coincidente. Este o carte in care absolut nimic nu e intamplator. Iar cei dinaintea mea m-au invatat sa nu strig numele lui Uciga-l Crucea. Nici macar in gluma. Este vorba de un oaspete nedorit, care nu a refuzat niciodata vreo chemare.
|