View Single Post
Vechi 07.11.2015, 01:39:20
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Parcurge un drum tare trist tara asta, pe masura ce trece timpul.
Slavă Domnului! Poate așa ne vom trezi la realitate. Poate așa vom învăța să să facem mai mult și să vorbim mai puțin.

Eu, personal, le dau dreptate celor care au fost nemulțumiți de lipsa prezenței unui ierarh sau a preoților la locul accidentului. A fost o tragedie, nu un accident banal. Oamenii care sufereau aveau nevoie de mângâiere sufletească, de un cuvânt. Nu aveau nevoie de defilări, de spectacol sau de slujbe, ci de un simplu "Tatăl nostru". Și era îndreptățită prezența preoților acolo - suntem un popor majoritar ortodox. Pe de altă parte, cei nemulțumiți nu știu că pompierii de la ISU au un preot care îi însoțește la cazurile mai grave și că în acea seară de vineri a fost prezent și un preot ortodox (dar nu a fost suficient - ce să facă un preot la atâția oameni?). Apoi, nimeni nu i-a observat pe părinții de la Radu Vodă. Însă, ei au fost duminica. Ori tragedia a avut loc vineri noaptea. Degeaba tot încercăm noi să dregem busuiocul (că Biserica i-a pomenit și-i pomenește, că parohiile celor decedați/accindetați și-au făcut datoria, că veniți voi la Biserică), am cam dat-o în bară. Și puțini vor să recunoască acest lucru. Acei omeni aveau nevoie de o mângâiere duhovnicească (răniți, părinți, prieteni, medici, asistente, pompieri) - imediat după accident sau măcar a doua zi.

Un creștin pleacă urechea la cel care îl prigonește și spune "Doamne, pentru păcatele mele acesta mă prigonește" sau "Doamne, oare nu-mi vorbești prin acești oameni?". Să fie "întâmplătoare" această prigoană? Știu, este mai ușor să-ți justifici greșeala decât s-o recunoști. Sau este mai ușor să areți cu degetul că nu sunt decât unii care habar nu au cine este Dumnezeu sau că au creierele spălate. Însă, vina o purtăm noi că acei oameni nu-L cunosc pe Hristos. Dureros este că sunt preoți care fac jocul acestor tineri frumoși și nu știu să învețe din greșelile altora. Păcat, miroase fariseism când tot încercăm să ne justificăm greșelile. Păcat că nu învățăm să ne vedem greșelile din ograda noastră. Nu înțeleg de ce ne tot mirăm că acei copii frumoși aruncă cu pietre în Biserică. Ei nu sunt altceva decât rodul vieții noatre, iar alți conducători de țară nu merităm. Slavă Domnului că Patriarhul si-a trezit și și-a cerut iertare. Astfel înțeleg eu de ce și-a cerut iertare.

Apoi, niciodată nu am să mă pot compara cu acel tânăr care, deși a reușit să iasă din club, a pierit salvându-i pe alții. Eu unul nu știu dacă în acele momente aș fi procedat la fel. Iată ce lecție am primit. Și cel mai probabil, nu era unul care mergea prea des la biserică. :)

Last edited by ovidiu b.; 07.11.2015 at 01:51:35.