Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit
Prietene, eu nu cunosc pe nimeni care sa fi fost obligat sa se uite la tv in loc de Liturghie.Se numeste liber arbitru si nu ma pricep sa-ti spun cum sa-si pastoreasca altii turma.Banuiesc ca daca exista o problema exista si solutii duhovnicesti. Nu te ironizez, cand o fac nu ai avea un sentiment de ,,parca" ci ai percepe-o direct. Ai o problema cu Vestul din ce vad :) Pai ce sa-ti spun, pregateste-te de o lunga coabitare, a venit sa ramana. Sincer iti spun, fara ironie.Daca vrei un loc pur, sau fara probleme, fara incercari, fara piedici, ai gresit adresa cu lumea asta.Aici nu va inteleg.Nu stiati in ce directie merge lumea? :)
|
Ce am spus eu ca nu aleg sa plece urechea acolo de bunavoie ? Ce e asa de greu de priceput ? In Romania 80 si ceva la suta se declara Ortodocsi si 90 si ceva la suta se declara crestini. E o mare problema fata de cei pe care tu ii admiri unde-s doar 20 sau 50%. Retetele care s-au aplicat acolo se aplica si aici acum. Sigur ca stim in ce directie merge lumea. Dar ce rost are sa spui cuvintele astea ? " Dupa ultimele reactii as fi tentat sa te contrazic, fie si din perspectiva reactiilor celor implicati" si apoi " probabil veti trece cu bine momentul, stiti ce aveti de facut si va veti vedea de trairea credintei ".
Daca stii in ce directie merge lumea atunci stii si de ce sunt acele reactii si ca nu or sa se opreasca pana nu vor fi 80% " spirituali " cum e pe acolo prin Vest.
Nu am nici o obsesie cu punctele cardinale ci doar cu dracoveniile care vin din diverse puncte cardinale.