View Single Post
  #1  
Vechi 03.11.2015, 21:29:58
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.724
Implicit Anti-IPOCRIZIE și anti-MANIPULARE

Doamne ajută, doamnă Mirela Voicu, editor coordonator la antena 1, și mulți de generație cu mine și numai, și toți care a-ți vorbit despre Biserica lui Hristos, de bine sau de rău, deci care a-ți vorbit și despre mine, că și eu sunt mădular din aceași Biserică, din trupul lui Hristos.

Sunt un creștin simplu, muritor de rând, un tănâr de 28 de ani și vă scriu cu durere. Sunt anti-ipocrizie și anti-manipulare din partea oricărui om. Și aceasta este mărturisirea mea, față de incidentul de la clubul COLECTIV și voi vorbi deschis:

Vă întreb pe voi, iubitori de Hristos, nu vă condamn dacă poate nu a-ți citit Noul Testament, cap-coadă niciodată în viața voastră, dar spuneți că sunteți creștini totuși, paradoxal, spunând lucruri urâte despre Biserică, adică și despre mine, despre noi, creștinii, de parcă suntem vinovați:

Voi vă înmormântați mortul, la câteva ore după ce a murit? Îi faceți slujba înmormântării și parastase chiar atunci în zorii zilei în care a murit? Cred că nu.

Atunci ce aveți cu Patriarhul Daniel?
Cu ce a greșit?
Vă invit la dialog, iubitorilor de Hristos.
Că a respectat cele 3 zile de doliu, care se țin pentru orice adormit, imediat după ce moare un om și apoi se îngroapă? Cu asta a greșit?
Că a trimis preoții lui Hristos, azi, 3 noiembrie, la 3 zile după incident, să săvârșească slujba de pomenire la locul incidentului?
Cu asta a greșit?
Nu așa era și firesc și normal?

Voi vă înrmomântați mortul în casă la voi sau în fața blocului? Nu. Sau poate în locul unde a murit? Cred că nu.
Atunci cu ce a greșit Patriarhul meu Daniel?
Atunci de ce a-ți avut pretenții să fie acolo, să facă slujbe, când voi vreți "marșul tăcerii". De ce acuzați că ar fi de vină cineva al lui Hristos, când episcopii și preoții, fac slujbe de pomenire în Biserică și la cimitire, nu pe trotuare.
Și mai ales nu în spațiul acelui local care găzduiește trupe rock care ard Sfintele Cruci întoarse invers.
Mai ales acolo, nu ar trebui să se facă nicio slujbă.
Dar totuși Patriarhul a făcut cele ce sunt firești și normale, exact ce face Biserica, noi, creștinii. Și la timpul cuvenit.
E de vină? Cu ce? Că a spus să se țină slujbe de pomenire a tinerilor decedați, chiar din zorii zilei de 1 noiembrie, la poate toate Mănăstirile și Catedralele din țară?
Cu asta a greșit?
Nu e asta oare, la voi, ipocrizie?

De ce nu vă iubiți ierarhul? Dacă nu sunteți supuși și smeriți, și nu iubiți pe Apostoli și pe episcopii lăsați de Apostoli, cum mai spuneți că iubiți și urmați lui Hristos?
Că spune Domnul:
"Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, și cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine." (Luca 10, 16) Vă pasă de aceste cuvinte?

Deci, nu Patriarhul nu a greșit cu nimic. E cel mai dinamic și mai jertfitor Patriarh din toți câți i-a avut România vreodată. Și nu, nu e securist, nici mason, nici alte roade ale urii și întunericului minții voastre. Ci e plin de durere pentru poporul român, care e mai axat pe sexualitate și patimi, mai mult decât a fost vreodată în istoria lui.

Cine-i de vină?
Cine să spună Biserica că e de vină?
Primarii, guvernul?
În primul rând sunt de vină părinții. Părinții sunt cei ipocriți și tot ei se plâng că și-au pierdut copii.

De ce le-ați dat așa o educație?
De ce le permiteți copiilor voștri, dacă iubiți pe Hristos și Noul Testament, de ce le-ați dat voie să meargă în cluburi unde se țin ritualuri sataniste și se jertfesc țapi și se stropesc cu sânge ?
Cu ce-i de vină Biserica, pentru educația deplorabilă pe care le-o dați voi ca părinți, copiilor voștri?
Sunt tineri, se distrează?
Și eu sunt tânăr, și urăsc să fac fapte împotriva lui Hristos.

De ce nu le spuneți copiilor voștri, cât de mult îl iubiți pe Hristos și cât de greșit este să începi relații initime de unire trupească, înainte de căsătorie?
De ce nu vă luptați, să înființați ONG-uri sau alte căi, să treziți conștiința tinerilor, să nu facă uniri intime înainte de nuntă?
Repercursiunile? Ajung să nu se mai căsătorească, ajung la divorțuri, numai prețuiesc familia, copii, responsabilitățile, bucuriile vieții conjugale minunate și multe altele.

De ce nu vă opriți copii să fumeze? Să-i pedepsiți, întrun mod cât mai pedagogic și constructiv, să le fi-ți exemple, să vadă că vă pasă de ei, de educația lor, e scopul pentru care trăiți, voi, ca părinți.
De la țigările de tutun, ajung la țigările de marijuana, apoi la cele de canabis, hașiș, la cocaină, și heroină.
Vă pasă?
Cât de mult luptați împotriva acestor lucruri, dragi părinți?

Și-atunci adunate toate, cu ce-i de vină Biserica, și noi creștinii, și eu inclusiv care alcătuiesc Biserica, cu ce suntem de vină, că vă mor copii în incendiu?
Cât de mult va-ți luptat ca părinți, să nu ajungă copii voștri în acele cluburi și discoteci blestemate, altare demonilor?
A-ți aruncat niște vorbe: ai grijă de tine, și-afost de-ajuns, nu?

Ei bine, preoții își răcesc și își usucă gura îndemnând la căile mântuitoare ale Evangheliei și ale Noului Testament, ale Sfinților Părinți, cei plini de Duhul Sfânt, preoții spun, la fiecare predică a lor, acel lucru preaminunat, numit predică, învață cu fiecare ocazie ce o au, învață pe oameni despre Hristos, întărind Biserica.

De-ați avea măcar un sfert din jertfa, celui mai nevrednic preot ! A-ți fi oameni normali.
Dar așa, acuzați Biserica de ipocrizie?
Stimați părinți, voi sunteți cei ipocriți, Biserica nu a fost niciodată ipocrită și nu poate fi ipocrită prin însăși apartenența ei, mărturisind Creatorul și esența Universului, pe Hristos.

Eu sunt orfan de tată de la 2 ani jumate, îl știu pe tata din poze, mama mea e văduvă, acum are 63 de ani, m-a crescut singură din salarul ei de femeie de servici, și mâncam adesea pâine goală.
Și ce vreau să spun prin asta? Mama mea e o sfântă.

Mi-a dat o educație extraordinară, alături de învățătorul care mi-a fost ca un tată.
Nu sunt cuvinte de ajuns să le mulțumesc, mai ales mamei mele, pentru educația genială și nobilă, gingașă, și peste măsură de echilibrată în responsabilitate, cu libertate asumată, ancorată în realitate, cu fiecare ocazie, cu răbdare și jertfă, acea educație cum n-am crezut că voi primi, poate cel mai mare dar de la mama, ce mi-a dat-o mama mea. Că viața nu mi-a dat-o ea, ci Dumnezeu. Dar ea, mi-a dat educația. Ce dar grozav !

Da, am fost și eu întro discotecă, 2 două ori în viață. Prima dată am stat o oră, la o onomastică, din obligație și m-am simțit oribil, apoi, cu colegii de liceu, la balul bobocilor, și-au fost cele mai stresante momente din viața mea, pline de discomfort și greață, fără să consum alcool.
Și da, am fost beat odată în viață și ultima dată atunci și de atunci. Și niciodată nu am mai băut. Și da, am fumat câteva luni bune, fiindcă nu, nu sunt sfânt, dar acum, că înțeleg ce e Biserica și misiunea ei, vreau să devin sfânt. Și acea perioadă de neascultare și ignorare a nobleții mamei mele, o regret toată viața.

Cu ce era de vină mama mea, dacă aș fi murit întrun incendiu atunci? Cu nimic. Ea s-a silit cât a putut. Cu ce era de vină Biserica, dacă eu muream atunci întrun incendiu? Patriarhul și preoții erau de vină? Nu, cu nimic nu sunt ei vinovați, scumpii și dragii de ei, ei se silesc la fiecare slujbă și predică să dea ce au ei mai bun, pentru noi toți.

Să vă spun condoleanțe, dragi părinți?
Ce să faceți cu condoleanțele și formalismele?
Durerea mea din suflet, e imensă, cu sau fără condoleanțe spuse, îmi pare enorm de rău pentru moartea celor de-a generație cu mine, fiindcă în ce îi prinde moartea, în aceea îi va și judeca.
Durerea mea din suflet, e imensă, când văd starea de degradare morală, a celor din jurul vârstei mele, mă face să plâng mereu și mă abțin cu greu. Am plâns pentru cei de-o generație cu mine, care-au murit acolo. Din slăbiciune? Nu, fiindcă îmi pasă și fiindcă vă găsesc vinovați, pe voi, părinții lor și pe nimeni alții.

Și pentru voi, toți ceilalți părinți, cu copii, indiferent de vârstă, gândiți-vă că la COLECTIV au murit câteva zeci și ce tragedie este, dar închei spunându-vă: câți vor muri la un război?

Asta vă doriți?

Atunci începeți cu adevărata educație dată vouă în primul rând, apoi copiilor voștri. Schimbați-vă voi în primul rând viețile, puneți-vă temelia pe Hristos, pe Biserica lui Hristos, construindu-ne unii pe alții, temelia pe Patriarh, pe episcopii noștri dragi, care deși au câte o mașină mai scumpă, nu sunt totuși lamborghiniuri, și având în vedere că ei nu au stații de extracții petroliere și afaceri de sute de milioane de euro, și nu sunt bogați material, nu au soție și nici copii, nu au dulcețile vieții acelea conjugale, nu au nimic, decât jertfa pentru noi, noi să nu-i cinstim și să nu ne bucurăm pentru ei, și pentru bucuria lor, când îi vedem că pot călători în siguranță? Ba da, pentru că dacă nu, suntem ipocriți și degeaba ne numim creștini. Acei oameni minunați, care și-au jertfit viața lui Hristos în călugărie și pentru a fi de folos oamenilor, slujind aproapelui, să avem măcar 10% din jertfa lor, de fiecare zi, unii pentru alții, am realiza atât de multe...

Puneți-vă temelia pe Noul Testament, pe respingerea și denigrarea tuturor non-valorilor de distrugere a ființei umane și a familiei, prin sexualitate, prin invidie și lăcomie după bani și alte nebunii ale urii de Dumnezeu și depărtarea de El, urâți păcatul, mâniață-vă împotriva lui, și a bogăției în general și îmbogățirii, a luxului, a confortului exagerat, a comodității egoiste, urâți incultura, necredința, neiubirea, patimile și păcatul, fiind creștini, nu avem nevoie de așa ceva, urâți și depărtați-vă de orice obiect sau atitudine ce nu ne este de folos spre mântuire și mai mult ca orice, voi părinții, rugați-vă...

Rugați-vă pentru multe, în special rugăciuni de mulțumire, dar mai ales, rugăciuni să nu vină un război peste noi, că atunci câteva zeci de la COLECTIV, va fi nimic, față de câteva milioane...

Iertați-mă, dacă vi-am greșit, dar așa simt, în durerea și iubirea mea...
__________________
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 03.11.2015 at 21:47:13.
Reply With Quote