Multumesc pentru raspuns, Sophia. Sa stii ca nu ma deranjeaza diferentele de opinie, dimpotriva, chiar mi se par constructive, si sunt importante sa vezi problema si din punctul altuia de vedere.
Pe mine m-a deranjat expresia: 'daca este adevarat ce spune autoarea...' (am vazut-o de mai multe ori pe forum, la diverse persoane, si mereu mi s-a parut cel putin ciudata). Iar in ceea ce priveste ajutorul din partea rudelor, il accept daca este bine intentionat, si neconditionat. Dar de cele mai multe ori, atunci cand te ajuta cineva, vine si cu o anumita impunere de reguli. Si ca sa iti dau un exemplu. Eu si viitorul meu sot ne-am strans bani sa ne cumparam locuinta. Socrii au zis ca mai bine sa stam intr-un apartament de-al lor pe care il aveau dat in chirie, ca nu ii deranjeaza, si ca nu o sa intervina cu nimic. Ghici ce, in discutia cu: 'noi nu venim la nunta daca faceti in 1 noiembrie' au adus in discutie si faptul ca citez: 'ar trebui sa ne fie rusine pentru ca ei au facut atatea pentru noi, ne-au dat si locuinta si acum nu tinem cont de parerea lor'. Ei bine, iti poti imagina ca imediat dupa nunta noi o sa plecam din apartamentul lor. Si ca sa iti mai dau un alt exemplu, cand am mers cu invitatia la niste unchi mai indepartati de a-i sotului, fara sa cerem noi vreun ajutor, s-a oferit sa ne duca oamenii la restaurant cu microbuzul pe care il detinea acel unchi. Dupa care a zis: 'Eu va ajut, doar ca la masa sa ma puneti neaparat langa x, y, z.' Nu din cauza ca vreau sa ma izolez sau ca sunt salbatica nu accept ajutor, ci tocmai pentru a nu mi se cere altceva in schimb. Eu cand ajut pe cineva, ajut dezinteresat, fara sa cer ceva in schimb. In plus, daca Dumnezeu ne-a ajutat pe mine si pe viitorul sot sa fim pe picioarele noastre si sa ne descurcam financiar, si sa nu avem nevoie de ajutor din partea cuiva, chiar vreau sa ne organizam ceea ce ne dorim, oricat de egoist ar parea. Iti multumesc pentru mesaj, si sa dea Dumnezeu sa ne fie bine.
Crinrin, poate ca imi zboara si mie mintea in alta parte in timpul rugaciunii, dar sincer cand am fost la cununia religioasa a cuiva am stat in liniste, si chiar m-am rugat pentru fericirea mirilor, nu am stat la palavre chiar daca nu mai vazusem pe cineva de ani de zile. Cat despre de ce nu le facem pe toate in aceeasi zi, am mai spus: a fost alegerea noastra, si ne-am dorit ca momentul cununiei religioase sa fie cu adevarat special, si sa pastram un pic din solemnitatea momentului, fara a-l amesteca cu petrecerea de dupa. Eu zic ca nu am procedat gresit. :) Multumesc frumos pentru urari.
|