Daca este asa cum spune autoarea firului si nu sunt alte motive mai profunde, atun ci vina nu este a socrilor ci a bisericilor ortodoxe din zona lor care perpetueaza asa o traditie.
Si aici nu am solutie decat sa discutati toti (si voi si socrii) cu preoti ortodocsi ca sa lamuriti problema.
Socrii vor sa faca pe 1 noiembrie parastas sau cum? Ca spui ca nu se face nimic la bisericile ortodoxe din zona lor. La ce anume tin socrii in ziua aceea?
Pe urma nu inteleg de ce nu s-a putut gasi o data de comun acord. Chiar s-a agatat totul de un restaurant? Un an intreg?
Am sa spun totusi ceva care nici mie nu-mi place.
Exista reguli pe care unii preoti nu le respecta. Nu intru in amanunte.
Doar ca de exemplu la noi in biserica se fac pomenirile duminca, dupa Sf. Liturghie si se intampla ca apoi imediat sa fie si vreun botez sau cununie.
Mie nu mi se pare corect.
Unii inlacrimati si cerniti sunt impinsi sa termine repede ca vina altii veseli, colorati si mandri. Hai totul la gramada.
Nu stiam nici eu exact problema cu 1 si 2 noiembrie. Stiu ca intr-o zi este pentru toti sfamtii si in alta pentru morti.
Cununia civila cand va fi?
Vor fi practic trei petreceri?
Depinde numai de voi si familia voastra si preoti sa gasiti o solutie de compromis.
Si mai intreb ceva, ca eu nu inteleg unele lucruri: socrii sunt doar invitati la nunta? Nu s-au implicat cu nimic in pregatirea ei? Nu ati stiut de la inceput problema cu traditia lor de 1 noiembrie?
Si mai am o problema - cu ceea ce spui de rudele indepartate.
Mai intai ca in ceea ce spui tu este vorba de educatie, indiferent ce fel rude sau prieteni sau alti oameni sunt. Trebuie sa stii sa te comporti in biserica si in general in lume.
Nu stiu ce inseamna la unii rude indepartate si de ce va vedeti atat de rar. Nu este normal totusi. Si sa te streseze prezenta lor la nunta?
Altii se bucura sa aibe cateva rude...
Ah, ca unii vor sa serbeze in cadru mai restrans, este altceva. Se poate si asa ceva...Iarasi...drumul de mijloc si iubirea de oameni.
Last edited by sophia; 27.10.2015 at 12:11:30.
|