Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63
In ora de religie, la care prezenta este de peste 90% din elevii tarii, se promoveaza abstinenta pana la casatorie. Totusi, suntem in top la femei insarcinate mai tinere de 18 ani (ce-i drept locul 2, dupa bulgari), cu 40 de astfel de cazuri la fiecare 1000 de femei. Prin comparatie, Italia are 6/1000.
Deci abstinenta in scoala exista, se preda, si nu functioneaza. Ce solutie propui?
|
De obicei, eu nu fac discriminari rasiale, dar...
Ar trebui mentionata si etnia care "ne ajuta" sa urcam in acest top. Din cate stiu eu, tinerii romani nu se casatoresc la varsta de 12 ani. Intrati intr-o clinica de obstetrica si veti vedea ca fetele de etnie tiganeasca(rroma) formeaza majoritatea adolescentelor gravide. Acum, legat de statistica; daca ne uitam pe wikipedia vedem ca in Bulgaria, tiganii reprezinta 4,7% din populatie, in timp ce in Romania reprezinta 3,3% din pop; iar asta explica 2 lucruri: primul, de ce Bulgaria e inaintea noastra in acest top, iar al doilea lucru este faptul ca elementul comun din statistica sunt tiganii.
In plus, reprezentantii aceleiasi etnii nu prea frecventeaza scoala si implicit orele de religie.
Pe de alta parte, introducerea educatiei sexuale in scoli nu este o solutie, a se vedea cazul Angliei, unde odata cu implementarea ed. sexuale in scoli - numarul de sarcini in randul adolescentelor a crescut.