Citat:
În prealabil postat de crisstiann
"In cartea jurnal duhovnicesc, de Arhim. Paulin Leca, pag. 109-110, gasim marturia lui P.S. Mladin: ,,Am venit odata cu el (A. Boca) aici, la Sambata. Pe cand era inca neimbracat in haina calugareasca, se ocupa cu ghicitul in palma. Femeile din satele vecine ziceau intre ele: «Hai la popa vrajitorul» ". Cand Mitropolitul Balan (Doamne, apara-ne de asa ierarhi) a vazut ca vine lumea sa-l caute a zis: ,,Sa- l facem preot, ca sa foloseasca lumea care vine la el..."si asa l-a facut preot, iar A. Boca se ocupa cu chiromantia, dar si cu alte stiinte oculte.
Tot aici, arhim. Paulin Leca spune ca a primit o carte in doua plicuri sigilate, unul in altul, sa o duca la pr. Pandoleon. In Govora Bai a fost oprit de militie, controlat, si au scos din plicuri o carte de Rudolf Steiner in care se vorbea despre clarviziune, aura, etc.
Parintele Adrian Fageteanul, pe care l-am cunoscut personal, spunea: ,,Arsenie Boca, dupa ce citise niste carti si practica ceva orientalisme, hipnoza, capatase niste puteri cu care se mai dadea in spectacol unora uneori, de genul ca i se lipeau monede de palme ".
|
Stai domne' putin.Ca aici deja vorbim barfe.Astea-s barfe.Pe nimeni nu
intereseaza asa ceva.Orice preot e si om.Dar spre deosbire de omul
obsinuit chiar daca un preot pacatuieste harul Dumnezeiesc nu i se ia.
Pacatele preotului nu-i ating sau ii modifica intensitatea sau lipsa/prezenta
harului.Harul este independent de pacatele preotului.
Apoi chestii cu "stiu de la cineva, ca mi-a zis , facut ca ala stie de la tzatza Leana...etc" , astea-s barfe si unui crestin nu-i sade bine cu astfel de chestii.
Nu frate, eu vorbesc clar , cu dovezi.Una din ele este a fost si experienta mea
personala cu parintele.Eu nu vorbesc de barfe.Eu discut concret cu fapte si
cu experienta mea personala.
Lasa barfele, ca nu zidesc.Din cate stiu eu, barfa se contorizeaza la vama "pierderii timpului in desert".