Citat:
În prealabil postat de flying
Combini 2 lucruri care n-au legatura: mandria si neascultarea apartin omului ,pe cand "necunoasterea" omului se refera la cum a creat Dumnezeu pe om.Adica afirmi ca mandria si neascultarea isi au izvorul in Dumnezeu care nu i-a dat omului cunoasterea desavarsita pe care o are EL si din cauza asta omul a cazut.
Mandria este efectul neascultarii si neascultarea este efectul mandriei ,nu stiu care a fost prima ,dar in orice caz necunoasterea nu trebuie amestecata aici ca si cauza a celor doua.Cunoasterea (progresiva?) ar fi fost premiul pentru eventuala(eventualele) ascultare(i) progresive de Dumnezeu.
|
"
Adica afirmi ca mandria si neascultarea isi au izvorul in Dumnezeu" - este o eroare de tip
straw man.
Eu am afirmat ca in
necunoastere, nu in Dumnezeu.
Dumnezeu ca si creator a toate poate fi facut responsabil de toate - cu bune si rele, numai daca eliminam liberul arbitru.
Eu nu am afirmat ca este responsabil de rele.
A fost modul tau de a rationa si proiecta o afirmatie care nu imi apartine.
Uite de ce este bine sa fim atenti cum rationam, sa invatam sa ne exprimam cu grija, sa evitam erorile - care de regula vin din patima.
Este dificil sa nu gresim atunci cand vorbim.
-----------
Lucifer si Adam ar fi trebuit sa faca efortul sa se curete de necunoastere si sa-L gaseasca pe Dumnezeu intreg inlauntrul lor.
Un efort de contemplatie la care este chemata toata creatia.