Pr. Anițulesei Gheorghe - Fenomenul Arsenie Boca
http://www.scribd.com/doc/271060731/...l-Arsenie-Boca
",
Săracul Boca a fost un înșelat. Dacă înșelările și învățătura lui neortodoxă nu ar fi afectat Biserica aș fi tăcut.
Ucenicilor și fanilor lui le spun să treacă peste simpatia lor personală și să analizeze, să judece în duhul învățăturii de credință ortodoxă dacă eu am greșit sau
opera lui A. Boca nu se conformează cu învățătura Bisericii Ortodoxe. Nu vă grăbiți să dați certificate de sfințenie, fără o cercetare în duh ortodox. Știu că astăzi dă bine să vorbești laudativ la adresa lui Boca, dar îmi asum riscul spunând adevărul.,,...,,
Ca să fie canonizat Boca, trebuie scoși din calendar Sf. Ignatie Briancianinov, Ioan lacob, Iustin Popovici, care au înfierat catolicismul și îndrăcirea lui Francisc de Assisi, ce se vedea pe sine în locul Iui Hristos.
Atenție!
Și Boca afirma că la Judecată va sta de-a dreapta Tatălui. Iată credința lui Boca în sfințenia ereticului Francisc de Assisi, exprimată în pictura de la Drăgănescu, unde îl găsim pictat cu aureolă și pe episcopul semiarian Ulfila.
Spun unii, chiar clerici, că lumea se întoarce la credință la Prislop. întreb ce fel de credință? Cea a lui A. Boca, nu cea a
Bisericii, se vede după cum se exprimă.
Majoritatea ucenicilor cred cu tărie că ce a spus Boca este adevărat, adică biserica ortodoxă și erezia catolică sunt cele două strane ale aceleiași biserici, Francisc și Ulfila sunt sfinți. Pentru ei Biserica este judecată după etalonul lui Boca, nu invers.,,"