Citat:
În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus
Domnule Paslusnik, argumentul dvs. nu stă în picioare, căci se bazează pe o întelegere îngustă a textului biblic. Nu scăunelului (pe care-Č™i sprijineau picioarele regii stând pe tron) trebuie să ne închinăm, ci Domnului Dumnezeului nostru! Studiind versetul în context, aČ™a cum normal se procedează în analiza textului, vedem că structura frumoasă si complexă a Psalmului 98 scoate la iveală două refrene mai mari si trei refrene mai mici (v. 3.5.10) dezvoltate în "Domnul Dumnezeul nostru este sfânt". Conform paralelismului liricii ebraice (reflectat Č™i în versiunea grecească a Septuagintei), putem uČ™or trage concluzia că psalmistul îndeamnă în versetele 3, 5 Č™i 10 să ne închinăm Domnului, iar nu unui scăunel - chiar aurit de ar fi (asemenea icoanelor).
Închinarea la obiecte este idolatrie, nu mai îndemnaČ›i creČ™tinii să facă aČ™a ceva, vă rog eu frumos!
|
Eh, va puneti cu patristicu-dupa-ureche?! Daca vreti o discutie apologetica cu un ortodox, va recomand preoti/ieromonahi/teologi seriosi, nu ortodocsi auto-inchipuiti.
Totusi, desi eu nu sunt nici un fanatic"autodidact" (!!!) ca interlocutorul dvs., nici un teolog sau preot, am si eu o intrebare pentru dvs.: Avand in vedere negarea doctrinara in confesiunea AZS a lumii spiritelor post-mortem, care sunt definite ca duhuri/spirite ale decedatilor in toate religiile importante, y compris in bulk-ul crestinismului, cum rezolvati problema ridicata de acel verset "Dumnezeu Duh este"? Multumesc.