View Single Post
Vechi 18.08.2015, 13:55:58
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

E foarte trist cand cei dragi sufera si nu-i poti ajuta.
Din pacate si bunica mea a suferit de Alzheimer in ultima perioada a vietii ei. Desi eu eram relativ aproape de dansa, neavand totusi posibilitatea de a locui impreuna nu o puteam ingriji eu.
De cele mai multe ori, persoanele care sufera de pierderi de memorie au nevoie de ingrijire si supraveghere permanenta in functie de stadiul bolii.
Sfatul meu este sa consultati un medic specializat pe aceasta boala Alzheimer care sa stabileasca in urma unor teste specifice daca bunicul dvs mai poate fi lasat sa locuiasca singur si doar sa fie din cand in cand vizitat de cineva, un vecin, care sa-l supravegheze/ajute la nevoie, sau e necesar sa-l internati intr-un camin de batrani.
Din experienta proprie va spun ca la aceasta varsta inaintata, boala evolueaza din pacate repede si exista riscul ca bunicul sa inceapa sa uite lucruri elementare cum ar fi sa stinga focul la aragaz dupa ce si-a incalzit mancarea, sa inchida robinetul de apa sau chiar sa uite unde locuieste si cum il cheama cand e plecat de acasa.
Daca ajunge in astfel de situatii isi poate face rau singur sau chiar si altora (Doamne fereste de o explozie).
Desi costa mult, exista astfel de centre unde bunicul dvs poate fi ingrijit si unde poate socializa cu persoane de aceeasi varsta.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote