Citat:
În prealabil postat de sophia
Pentru Yasmina (si altii)Cu trimisul cadourilor: eu nu stiu ce sens are sa trimiti cadou, dar sa nu te duci.
|
Din spusele Yasminei, eu, una, inteleg ca ea propune o iesire pragmatica si rezonabila din dilema: ascult de porunca Bisericii care zice sa nu merg la petreceri in post sau fac de capul meu si ma duc la nunta?
Fiindca fiecare optiune o exclude automat pe cealalta. Yasmina nu sta la disectii hamletiene sterile si interminabile.
Acuma, bineinteles, tu faci cum vrei. Fiecare cum il imboldeste inima. Cu Hristos sau cu lumea? This is the question.
Iar raspunsul l-a anticipat Hristos cand a zis:
"Nimeni nu poate sluji la doi stapani, căci sau pe unul îl va urî și pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va alipi și pe celălalt îl va disprețui"(Matei 6,24)
Citat:
Si nu mai ai nici alte pretentii. Ca daca azi faci asa la unul, maine la altul si tot asa, atunci se cheama ca-ti bati joc de oameni si iti vor inchide toti usa..
|
Da' invers se pune? Daca in 29 august ma duc la o nunta ca sa nu se supere mirii, in 14 septembrie la alta ca am obligatie, in ajunul Bobotezei la o aniversare, in Postul Pastelui ma mai cheama niste unitarieni la vreun party de botez, de Florii mananc anticipat oua rosii si prajituri de la niste vecini catolici ca sa nu-i refuz ca se supara, atunci cum se cheama?
Ok, nu-mi bat joc de oameni ca sa nu-mi inchida usa, da' apoi, sa mai am alte pretentii daca incalc sistematic poruncile bisericesti?
Oare si la asta se referea Hristos prin cuvintele de mai sus?
Citat:
Nu dam petreceri cu lautari cand moare mama, tata, sau altcineva drag.
Daca voi vreti brusc sa schimbati omenirea, sa faca asa, nu cred ca o sa reusiti. Ma intreb daca voi insiva puteti.
|
Unde a zis Yasmina sau altcineva, direct sau indirect de petreceri, si inca cu lautari, la inmormantare? Acuma, de ce exagerezi? Moartea e prilej de bucurie DOAR pentru cei ce au trait o viata curata, cat mai aproape de sfintenie.
Cum sa nu te intristezi la inmormantarea cuiva despre a carui viata stii ca a fost si cu bune si cu rele, amestecate? Din contra! Plangi ca nu stii starea lui de dincolo dar nadajduiesti sa se milostiveasca Hristos, stiind "ca nimic necurat nu intra in Imparatie".
La trecerea sfintilor in cealalta lume, ziceam ca nu e cazul sa ne jelim degeaba. Nu la oamenii cu credinta si fapte, si asa, si asa, cum de fapt suntem marea majoritate.