Uite soră, cât sunt de mirat - mă știi, ce-am în gușă-i și-n căpușă, vai mie...
Io nu te pricep (....:)): zici că iubești animalele, da pe downian ori pe moșul - nu prea.
Păi cum vine asta?
N-ai văzut ce picioare lungi și strâmbe are barza? Cum poți să iubești așa arătare, de gâtul și ciocul căreia nici nu vreau să pomenesc!...
De zebră ce să zic? Nu și-a mai dat jos tricou de când s-a inventat jungla! Și-mi mai și amintește de Băsescu. Buh!
D-apăi porcuÎ Pute!, halește lacom orice, are bucile mari, face pișu, caca peste tot, la o adică își mănîncă și excrementele, dărîmă cotețu, molfăie, scuipă... - tot mizarabilu din lume pare adunat în el. Iar tu îl iubești!
Să-ți amintesc de pisică? Târfa dracului! Cu apucăturile ei viclene, cu privirea aia sticloasă, cu codița ei mlădioasă care te gâdilă pe sub nas, cu manevrele ei de farsoare neîntrecută când te mușcă tandru de gene, cu lăbuța ei pufoasă (atenție la gheare!) care îți șterge lacrimile de pe obraz, cu priceperea ei de ți se pune peste piept ca să te vindece, chipurile, de cardiopatii și de stres... Prefăcuta!... Vrea doar să te ducă cu preșul unde-i place ei cel mai mult: la oala cu jumări, la motocei, ori mai bine la șoarec - de se poate!
D-apăi vaca? Ce să mai comentăm.... Nașpa rău, bașoldina! Bine că dă acolo o țâră de lapte, pe care din prostie și răutate îl mai și varsă uneori, ca nebuna, că altfel făceam plângere Sus să o șteargă Domnul din ordinea Creației!
Să-ți mai zic despre șobolani? Despre vipere? Despre raci? S-o lungesc cu broaștele, capra, maimuțele?
Sau poate preferi să îți amintesc despre știr! Mânca-l-ar porcu! Că mi-am rupt ligamentele fine de poet diliu (citește închipuit) combătîndu-l din jurul amărâtelor mele fire de ceapă!
Și după toate aceste "urâțenii" cărora tu reușești, din preaplinul inimii, să le găsești mereu scuze, ba chiar să le găsești frumoase și bune și să le iei apărarea, uneori cu înfocare mare
tocmai de om te-împiedici?
Păi ăsta-i o sinteză-a tuturor! Că doar din ele mănâncă!
Hai, eu zic să îți revizuiești notițele de estetică generală și să faci loc unei corecturi ...de imagine.
Ia vezi, ce iese?
Last edited by Ioan_Cezar; 14.08.2015 at 00:36:23.
|