Ev. Matei 23, 29-39
Zis-a Domnul către iudeii care veniseră la Dânsul: vai vouă, cărturarilor și fariseilor! Pentru că voi zidiți mormintele proorocilor și împodobiți gropile drepților, și ziceți: dacă am fi fost noi în zilele părinților noștri, n-am fi fost părtași cu ei la vărsarea sângelui proorocilor. Drept aceea înșivă mărturisiți despre voi că sunteți fii ai celor ce au omorât pe prooroci. Dar voi umpleți cu vârf măsura părinților voștri. Șerpi, pui de năpârci, cum veți scăpa de osânda Gheenei? De aceea, iată, Eu trimit la voi prooroci și înțelepți și cărturari; dintre ei veți ucide și veți răstigni, dintre ei veți bate în adunările voastre și îi veți goni din oraș în oraș, ca să cadă asupra voastră tot sângele drepților, care s-a vărsat pe pământ, de la sângele dreptului Abel, până la sângele lui Zaharia, fiul lui Varahia, pe care l-ați omorât între templu și altar. Adevărat vă spun vouă că vor veni toate acestea peste neamul acesta. Ierusalime, Ierusalime, cel care ai omorât pe prooroci și ai ucis cu pietre pe cei trimiși la tine; de câte ori am vrut să adun pe fiii tăi, după cum își strânge găina puii săi sub aripi, dar n-ați vrut! Iată casa voastră vi se lasă pustie. Căci vă spun că de acum nu Mă veți mai vedea, până când nu veți zice: binecuvântat este Cel care vine în numele Domnului.