Subiect: Blestemele
View Single Post
Vechi 12.08.2015, 09:40:56
AGabriela AGabriela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.12.2011
Locație: Ploiesti/Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Din cate cunosc eu, n-am auzit niciodata despre blesteme ale parintilor, din egoism. NICIODATA!!! Aici este o capcana in care putem cadea numai fiindca subiectul se vrea... interesant! Este un paradox urat care nu incape in ratiunea umana nici macar din greseala. Daca si numai daca un parinte ajunge sa-si blesteme copilul, se intampla dupa enorm de multa suferinta si umilire din partea progeniturii cu adevarat egoiste. Da, putem vorbi de parinti egoisti care-si abandoneaza copiii sau mai grav, ii omoara, nu fara reale remuscari si strangeri de inima. Sau, mai putem vorbi de egoism atunci cand copilul doreste sa urmeze calea manastirii, iar ei fac orice sa-l impiedice. De fapt nici nu stiu daca aici putem vorbi de egoism sau inselare. Dar despre blestem de la parinte spre copil, din egoism si invidie, este un nonsens iar asa ceva NU EXISTA SUB SOARE!
Parerea mea este o intrebare: de ce abordam subiecte imposibile rational, lasand impresia ca... ele exista?
indraznesc sa va contrazic...insami am auzit de cazuri in care parintii isi blastama pe nedrept copii, numai ca nu stiu daca din egoism/invidie sau ca sunt extrem de bolnavi sufleteste, din pacate copii nu sunt insa protejati de sfintele Taine. Concluzia este ca, din pacate, exista asa ceva sub soare si nu putine sunt cazurile.
Reply With Quote