De ce sa facem fata sa se simta prost? Oricum era deja stanjenita ca pune public o astfel de problema.
Poate ar fi bine sa tinem cont ca oricat de binevoitor ar fi cineva, nu are totusi resurse nelimitate chiar pentru toti nevoiasii si nenorocitii soartei pe care ii scoate viata in cale. De unde stim povestea nespusa, de unde stim daca Yasmina nu e in vreo dilema, gandindu-se cum ar fi mai bineplacut in fata lui Dumnezeu? Sa-si directioneze ajutorul inspre cel de alta credinta, ori catre cineva din Biserica ei? Stiind ca odata optiunea facuta, asta o exclude automat pe cealalta. Cel putin pe moment.
In cazul in care ai de ales intre a ajuta doar una din doua persoane, intamplator de credinte diferite, (sa zicem ca necazul nu difera), vreti sa spuneti ca stiti ce-i de facut fara a sta pe ganduri?
Eu cred ca sunt mult mai multe criterii si motivatii interioare, unele nici macar constientizate, pentru care facem o anumita alegere, excluzand-o pe cealalta din doua anume, iar a sta un pic pe ganduri, asa cum face Yasmina pe acest topic, fara ca noi sa stim restul povestii si a motivatiilor ei launtrice, nu cred ca ne da dreptul de a ne indigna ca are o asemenea intrebare.
|