Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Ma bucur ca ai prins ideea chiar daca nu vrei sa recunosti ca la inceput ai zis altceva:
Care e ziua aceasta?
Nu ziua scrierii cartii precum afirmi mai sus ci ziua predicii lui Petru. Nu anul 65 ci anul 33. Ziua in care Petru a predicat.
|
Bine, uite, eu recunosc că ți-am explicat greșit. Laso așa. Mă bucur că am ajuns la un numitor comun.
Luca vorbește lui Teofil, în anul 63-65, despre ce spunea Petru, mulțimii, în anul 33.
Petru și Luca erau evrei. Deci aveau acces la Sfintele Moaște ale Sfântului Prooroc David. Ține minte, că poate vrei să vorbim mai adâncit despre asta.
Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Acum sa trecem mai departe: apostolul Petru afirma despre David ca a murit. Evanghelistul Luca scrie despre martirul Stefan ca a murit. Noi vedem zilnic in fiecare zi ca oamenii mor.
Cum poti afirma tu ca moartea fizica nu exista? Este scris undeva in catehism sau in Sfanta Traditie ca moartea fizica nu mai exista?
Repet intrebarea: conceptia conform careia moartea fizica nu mai exista iti apartine tie sau ortodoxiei?
|
Biserica învață că Sfintele Moaște ale Sfinților, nu sunt moarte, ci sunt vii, fiindcă Duhul Sfânt este viu în ele.
Altfel nu ar putea face minuni, Duhul Sfânt, prin Sfintele Moaște. Deci trupul lor este viu prin Duhul Sfânt.
Pentru cine crede.
Oricum moartea a fost biruită de Hristos. Noi trecem de la moarte (viața asta) la viață (Împărăția Cerurilor).
Moartea de azi, e doar o stare temporară.
Iar la Sfinții cărora Dumnezeu le-a dat Sfinte Moaște, trupul lor e plin de Duhul Sfânt, deci e viu.
Dar nu toți sunt vrednici să primească Duhul Sfânt.
Simon Magul, de exemplu nu a fost vrednic de a-L primi, deși el vroia să cumpere... :-)
La fel, penticostalii nu sunt vrednici, deși ei se roagă, și își imaginează că l-au primit... :-(
Fiindcă nu au luat binecuvântare de la cei mai mari, de aceea nu vine Duhul Sfânt la penticostali.
"Fără de nici o îndoială, cel mai mic ia binecuvântare de la cel mai mare." - Evrei 7, 7.
Trebuia luată binecuvântare de la episcop, sau de la patriarh...
Dar pentru răzvrătire, Duhul Sfânt nu va veni niciodată la voi...
Deci, dacă Sfintele Moaște ale Sfinților lui Hristos, care vor judeca lumea, pentru că sunt pline de Duhul Sfânt, ele nu pot fi moarte, ci sunt vii.
La fel cum Sfintele Moaște ale Sfântului Elisei, au fost pline de Duhul Sfânt și au înviat un om, în Biblie, la 4 Regi. Și e viu și astăzi, după sute de ani. Fiindcă Duhul Sfânt din acel trup sfânt, e viu și e Viestierul bunătăților și Dătătorul de Viață.
Crezi ce îți spun ?
Dacă crezi, vom vorbi mai amănunțit despre Sfintele Moaște a Sfinților lui Hristos, Prietenii și Fiii lui Dumnezeu, iar dacă nu crezi, îți ajunge cât ți-am dăruit, că scris este:
"nu aruncați mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare" - Matei 7, 6.
Și nu ești vrednic de mai mult, cum nu ești vrednic să primești Duhul Sfânt, fiind înafara Bisericii, nici nu l-ai avut niciodată în adunările penticostalilor.
Și dacă nu crezi, Sfinții pe care îi consideri morți, te vor judeca și te vor osândi că ai smintit în predicile tale pe cei mici.
Iar dacă crezi ce ți-am scris, ai făcut un pas înspre venirea sau revenirea acasă, în Biserică, cu Hristos și Sfinții, care vor judeca lumea și sunt vii în vecii vecilor.
Vei fi iertat și vei moșteni Împărăția Cerurilor, alături de Hristos și toți Sfinții.
Cu mila Domnului, eu acum merg la Sfintele Slujbe, Slujiri, de seară. La Biserică. Că noi facem slujbe în fiecare zi, și dimineața și seara, nu doar ca voi din penticostalism, care știu că faceți adunări doar duminică și joi.
Noi, la Sfintele Slujbe, ne rugăm neîncetat.
Și e minunat, nu vreau să lipsesc, mi-e dor de slujbă.
Când și dacă mă mai întorc, mai vorbim.
Să mă ierți te rog, dacă te-am supărat cu orice, nu vreau să pățești nici un rău, deși Dumnezeu permite răul spre îndreptare, vreau doar să devi creștin, să înțelegi ce este și ce oferă nevoința și să o dorești, pentru Hristos, odată ce ai devenit sau redevenit creștin, ieșind din întunericul curentului protestant al penticostalismului.
Hristos a înviat !