Subiect: Kepler 452b
View Single Post
Vechi 02.08.2015, 19:14:38
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Pe logica asta, nu exista canguri pentru ca nu au fost mentionati in Biblie.

Ce spui tu suna cam asa: Nu exista viata pe alte planete pentru ca omul este coroana creatiei pentru ca nu exista viata pe alte planete. Un argument circular, care este invalid din orice punct de vedere.

Deci, de fiecare data cand mai spui ca nu exista viata pe alte planete, incepe propozitia cu un "eu cred", uite asa: "Eu cred ca nu exista viata pe alte planete."
Dumnezeu la creația lumii văzute, a pământului nostru, a creat toate animalele care există azi în lume.
La fel, în corabia lui Noe, a intrat câte o pereche din fiecare, care au stat acolo 40 de zile cât a durat potopul, și Dumnezeu le-a închis gurile ca să nu se mănânce unele pe altele, ci doar fânul de sub ele și apă.
Dacă ai fi citit din Sfinții Părinți, era bine, acum știai aceste lucruri deja.
Ei bine, astfel, nu era nevoie să menționeze Biblia cangurii, exemplul tău, fiindcă sunt zeci de mii se tipuri și categorii de animale. Biblia nu e o carte de cultură generală, ci e Adevărul revelat, cu scopul și destinația mântuirii omului.
Nu e nevoie să fie menționate toate animalele în Biblie.

Dar pentru un eveniment atât de major și important, anume părăsirea sânului, grădinii, în care ne-a creat și ne-a pus Dumnezeu, cu scopul de a merge și în alte grădini, de a găsi și alți oameni în alte galaxii și planete, asta trebuia menționat în Biblie, fiindcă dacă ăsta e traseul spre mântuirea sufletelor noastre, Biblia ar fi trasat acel traseu, cu specificații clare.

Dar pentru că aceste gânduri sunt demonice, ele nu apar în Biblie. Și deci sunt minciuni, iluzii, înșelăciune. Ca să ne abatem de la drumul mântuirii sufletelor noastre.
Noi, omenirea suntem coroana creației, fiindcă doar aici pe acest pământ trebuie să rămânem, și doar aici, să ne mântuim. Eventual, raportați la Univers, "cerurile spun slava lui Dumnezeu și facerea mâinilor Lui, o vestește tăria", trebuie să ne mirăm de puternicia lui Dumnezeu, să Îl slăvim, să ne bucurăm de existența Lui, dovedită în mărimea Universului.
De asta ne-a permis Dumnezeu cerul înstelat să-l vedem și nu ne-a creat cu o pătură de ceață pe cer, ce stă acolo în permanență. Domnul nu are nimic de ascuns, ci ne-a lăsat să vedem toată splendoarea Universului, ca să-L putem slăvi, să ne minunăm și astfel, să ne dorim să ne sprijinim și să ne iubim și mai mult unii pe alții.

Astfel, eu nu cred, eu sunt sigur, indubitabil și de netăgăduit, că nu există viață pe alte planete.

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Pai si daca propria ta gandire, Botos Remus Emilian, te-a dus la o idee care este specifica teologiei mormone si n-are nici o legatura cu crestinismul, asta nu iti e destul ca sa te smeresti putin si sa incetezi de a mai face speculatii care sfarsesc de cele mai multe ori in erezie ?
Ești ignorat din partea mea. O zi bună în continuare. Doamne ajută.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 02.08.2015 at 19:21:32.
Reply With Quote