Subiect: Kepler 452b
View Single Post
Vechi 02.08.2015, 18:51:34
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Deci, dupa logica ta, Emiliane, celelalte planete nu fac parte din creatie.

Chestia cu sfintii care extind universul, primind puterea de a crea impreuna cu Hristos, ai luat-o de la mormoni sau de la scientologi ?
În viitor, de fiecare dată când îmi spui Emilian, te ignor automat.

Doar Igor, repet din nou și din nou îți mulțumesc.

După logica mea, celalalte planete, fac cu adevărat parte din creația văzută, dar nu au pe ele viață. Nu pot susține pe ele viață biologică, organică celulară. Dacă ar avea pe ele viață, omenirea nu ar mai putea fi coroana creației, omenirea nu ar mai fi cea mai înaltă formă de creatură creată de Dumnezeu, ci ar fi îndoielnic, că am spune că pe alte planete sunt alții superiori nouă, și noi nu am mai fi coroana creației, iar despre credința în Dumnezeu, ne-am îndoi, că am spune că ei, ceilalți, alții de pe alte planete ne-au creat. Asta vor demonii să credem. De aceea tot ce ține de "viață pe alte planete", sunt gânduri demonice, care un om ce respinge pe Dumnezeu, automat intră în întunericul demonic.

"Chestia" cu Universul pe care îl extinde Hristos cu Sfinții, nu am citit-o niciunde, ci e deducție logică, anume: Universul nu e haos, și nu a fost niciodată. E o armonie indubitabilă. Universul este de asemenea energie. Deci Universul nu poate exista de la sine și prin sine. Deci, fiindcă Dumnezeu a spus că Adevărul ne va face liberi (Hristos) și în Adevăr toate viază, viețuiesc și în Împărăția Cerurilor avem odihnă și desfătare și fiindcă adevărata viață nu e cea materială, ci mai presus de materie, cum a avut Hristos trupul Său, după Sfânta-I Înviere; deci acestea și alte cărămizi, văzute prin har, gândite prin iubire, arată clar și limpede că Sfânta Treime, dă putere Sfinților, (chiar acum în timp ce scriem la tastatură și citim) să extindă, să creeze bucăți noi de Univers, să se joace... să înțeleagă Tainele și să le folosească. Sfinții, îndumnezeiți, în Dumnezeu fiind, fac acestea. Este ca un cadou, al celor ce fac parte din Împărăția Cerurilor.

Ceea ce am explicat în cuvinte care mi se par greu de vocalizat, putem empiriza, experia, în rugăciune; anume când ne rugăm aceste lucruri, care le-am explicat mai sus, ni se arată, fără cuvinte, în imagini și simțiri mai presus de fire, deși în completă stare lucidă.
Dar nu la toți, ci doar la cei care se roagă cu adevărat și cred cu adevărat și iubesc cu adevărat și împlinesc poruncile lui Dumnezeu cu adevărat.

Iertare dacă am smintit.

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Pai si de ce nu ar fi omul coroana creatiei si peste potentialele vietati de pe alte planete?
Pentru că nu există viață pe alte planete. Deci omul nu poate fi coroană și peste acelea, fiindcă nu există. Dacă ar fi existat, am fi avut menționat în Biblie, sau la Sfinții Părinți. Dar neexistând, decât de curând, vedem limpede că e înșelare demonică, această idee.

Dacă desecăm ideea, cu rugăciune, să vedem dacă-i demonică sau nu, rugăciunea ne descoperă întunericul ideii, fiindcă rugăciunea e lumină și când se apropie de întuneric, se arată toate atrocitățile din el.

Anume dacă credem că ar exista viață pe alte planete, am crede că aceia, din alte planete, ne-au creat și Dumnezeu nu ar exista. Apoi, am vrea să ajungem acolo, nu ne-ar mai interesa cum să trăim pașnic și în armonie unii cu alții aici pe pământ, ci cum să ne întrecem în a ajunge acolo, cât mai repede. Nu ne-am mai gândi la ecologie, la conservare, la a ne păsa de casa noastră, pământul, la reciclare, la econimisirea proviziilor și resurselor naturale, regenerabile sau nu, cum ar trebui să facem în mod normal, ci am trăi în consum, cum defapt facem, fiindcă credem că e bine să ajungem să colonizăm niște planete imaginare și spre asta ne întrecem: spre autodistrugere.

Demonii asta fac: ne mint. Și noi, lipsiți de har, nu ne putem da seama, unde-i minciuna din gândurile noastre și le luăm toate de bune. Avem capacitatea patologică din Adn, creată de Dumnezeu în noi, de a ne îndoi, fiindcă știa Dumnezeu că aveam să trecem prin ispitiri și îndoiala ne ajută să le biruim. Dar demonii folosesc aceste chei spre ceruri, împotriva noastră, să ne îndoim de Dumnezeu, cum a făcut în Rai, cu Eva: "oare chiar veți muri dacă veți mânca din acel pom?".
La fel în fiecare secol, mii de minciuni adaptate la situație, ca să ne distrugă. Una din multe minciuni este: oare chiar nu există viață pe alte planete? Sunt aceași demoni care au ispitit și pe Eva în Rai, că ei sunt îngeri și sunt nemuritori, cum și sufletul nostru este. Dumnezeu le permite, ca să învedereze, adică să se arate între noi, cei încercați.

"Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați." - I Corinteni 11, 19.

E prea mult de scris, iertare, ajunge atât...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 02.08.2015 at 19:02:52.
Reply With Quote