View Single Post
Vechi 02.08.2015, 00:19:46
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Da, da, da, Mihaile, cum să nu, dacă tu spui, așa o fi.
Ochiul curat, le vede pe toate curate. Și cel murdar, murdare.
Adrian în toate vede fanatism, fiindcă asta-i una din marile lui frici și marile lui lupte. Dacă vrei să privești psihologic.

Iar tu, frățioare Mihail, iartă-mă, dar nu te menajez, ești bărbat, așa că ține-te bine, vrei trânte, hai la trânte.

Iar ai pus o epopee e egoismului tău și a iluziei în care trăiești, a minciunilor care le accepți și a manipulării de bună voie, cu care-ți îndulcești viața, la semnătura ta. Pe semne că numai asta ai în cap, spre acestea gravitează sufletul tău. Măi frate, dar un citat al unui Sfânt Părinte, nici pomeneală să pui, parcă te-ar arde pe suflet. Sau un verset scripturistic. Da de unde... Numa' abureli și ispitiri îți pui la semnătură. Consideri că sunt cuvinte mari și profunde, nu? Sau ca să arăți cât de citit și de cult ești, așa-i? E foarte bine că ești, dar ești înafara citirii și culturii celei mântuitoare, cel puțin așa arată semnătura ponegritoare și mincinoasă a Bisericii lui Hristos. Așa simt. E părerea mea. Sigur că nu ești de acord cu ea. Dar vreau să explic. Deci semnătura:

Adâncindu-mă în viziune și cugetare, mi-am dat seama că orientul creștin suferea de sete lângă izvorul de apă cel mai curat și de foame în mijlocul unui câmp îmbelșugat, leagănul vieții lumii; ca un bancher închis înlăuntrul seifului său de fier, pierea de foame călare pe grămezi de aur. (Kahlil Gibrain)

În primul rând atunci când ai o viziune, nu te poți adânci în ea, fiindcă nu ești deplin conștient de ea, e ca un om cu mâinile în ghips, la care soția lui e surdă și îi face duș, că el nu poate, și orice spune el, ea tot cum vrea ea, îi face dușul. Îți redau un exemplu adaptat, din ce am citit la Sfinții Părinți. Și deci nu poți controla în intensitate o viziune.
În cugetare, da se poate adânci omul, dar și acolo, când e fără rugăciune, gândul e invadat de șoapte viclene ale demonilor, care de cele mai multe ori, reușesc să demoleze binele adunat, să scoată pe om din starea de har, vrând să-l adâncească în stări cât mai apropiate de iad, construind înspre acolo.

Apoi Orientul creștin, niciodată nu a suferit de foame și de sete. Ci el a fost cel care a oferit întregii lumii apa vie și pâinea vie, pe Hristos. Orientul creștin a aplicat cu adevărat și a îmbunătățit monahismul, cu rădăcinile sale adânc în Biblie, a luptat contra celor mai mari erezii a tuturor timpurilor și a biruit în Hristos, a scris cele mai mari opere creștin din toate timpurile, a dat cei mai valoroși Sfinți, cei mai mulți Martiri, cei mai curați oameni, a dăruit mereu, fără să primească aproape nimic și fără să se aștepte la răsplătire din partea oamenilor. Orientul creștin a dat cele mai mari minuni și Sfintele învățături mântuitoare ale Bisericii.
Orientul creștin, e exact invers față de cum afirmă acel Kahil Gibrain. Parcă acest Kahil ar sluji demonilor. Sper că nu. Oricum e complet eronat, anti-biblic și anti-patristic ce a spus. Creștinismul nu este leagănul vieții lumii, ci Dumnezeu Treime, Savaot Iubire, El este. Amin

Iartă-mă, dar a trebuit să spun ce am spus. Spre întărirea ta.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote