Subiect: Kepler 452b
View Single Post
Vechi 26.07.2015, 14:49:24
Alin.D.Zaharia's Avatar
Alin.D.Zaharia Alin.D.Zaharia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2012
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de pisi Vezi mesajul
De cateva zile sunt invadat de articole care prezinta noua descoperire a NASA, planeta Kepler, care aparent este sora pamantului, unde exista sanse foarte mari sa se gaseasca viata.
Ce ai citit tu sunt articole pline de senzaționalism.
Cei de la NASA nici măcar nu știu compoziția sau masa planetei respective, sunt șanse ca planeta nici să nu fie solidă ci gazoasă.

Citat:
În prealabil postat de pisi Vezi mesajul
Stau si ma intreb: oare chiar o sa gaseasca viata pe planeta respectiva?
Speculez aici: Chiar dacă ar fi existat cândva viață pe acea planetă mă îndoiesc să mai existe având în vedere vârsta planetei și a soarelui. Respectiva planetă arată acum mai degrabă ca Venus decât Pământ.

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Si daca tot vorbim ca ar trebui sa existe viata inteligenta si pe alte planete, atunci de ce nu s-a gasit pana acum nimic in afara de speculatii, vorba lui Alin ? Ca singurele "dovezi" in favoarea extraterestrilor nu sunt decat pure speculatii.
Având în vedere că viața pe care o știm pe această planetă este compusă principal din cele mai abundente elemente din univers: hidrogen, carbon, oxigen și nitrogen, la care adaugi la cât de stupefiant de mare este universul, matematic este improbabil să fim unici.

Motivul principal pentru care nu s-a descoperit încă viață sau că nu avem dovezi este tocmai mărimea universului. Gândește-te că nu au trecut nici 100 de ani de când am început să transmitem unde radio, iar diametrul universului observabil este estimat undeva la 93miliarde ani lumină.
Reply With Quote