View Single Post
Vechi 25.07.2015, 22:40:59
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Cand Sophia scrie acestea despre postul Craciunului banuiesc ca se refera la sarbarile pe care occidentalii le practica in toata luna Decembrie si la care noi(ortodocsii) nu putem participa pe deplin din cauza restrictiilor de post(mancare de dulce,bautura daca este cazul etc).
La fiecare companie la care am lucrat in US,toate au organizat o serbare de Craciun in luna Decembrie,inainte de Craciunul propriu-zis, in cinstea angajatilor ,unde se daruiesc cadouri,se face schimb de cadouri ,se petrece,mananca si bea-dupa caz.
Intuiesc(poate gresit) ca Sophia se intreaba de ce trebuie sa trecem printr-o perioada de restrictii alimentare,trupesti si sufletesti pt a primi Nasterea Domnului? De ce cu post si nu cu petreceri fara restrictii, ca la vecinii nostri ?

Pai...ar trebui sa fim si noi ca musulmanii! Sa le vorbim tuturor despre postul nostru de ortodocsi si sa-i obligam sa includa in menu-ul de petrecere si mancaruri de post,pt a putea sa participam si noi la petrecerea lor.
Asa ar fi corect politic.

Am mai fost la o petrecerea unui firme mari si acolo aveau o zona speciala cu mancare vegetariana,pt ca aveau foarte multi angajati indieni :)
M-am bucurat ,caci de obicei la toate evenimentele ori imi aduc de acasa,ori stau flamanda,ori nu ma duc.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote