View Single Post
Vechi 19.07.2015, 23:36:06
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Animalele nu au nevoie sa se mantuiasca pt ca nu pacatuiesc in trup sau inafara lui ca noi oamenii. Nu cred ca a afirmat nimeni asta si nici nu a sugerat .
Ele mananca ca sa supravietuiasca, si se imperecheaza strict pt reproducere necautand placerea trupeasca.
Oamenii pot fi mai buni decat animalele sau pot fi mai rai decat toate dobitoacele la un loc.

Toate instinctele fapturilor au ca motor de baza "placerea trupeasca" - o forma de recompensare la nivel biochimic.

Supravietuirea nu este gandita de nicio faptura ca necesitate - hranirea, reproducerea, posturile corporale ...toate sunt reglate de un mecanism de compensare care are la baza resimtirea unei anumite forme de placere - la fel ca si in cazul oamenilor.

Extraordinar - dar si animalele au anumite preferinte in materie de hrana... si chiar de partener de reproducere --- tot pe baza placerii induse de interpretarea unor proprietati, caracteristici percepute prin simturi.

Animalele nu sunt roboti. Nu actioneaza strict dupa un program. Daca ne-am uita mai atent la comportamentul acestora, chiar in cadrul aceleiasi specii am putea identifica chiar tipologii comportamentale - prin extensie "personalitati."

------

Este pacat sa lovesti cu ciocanul o piatra pana se sparge?

Nu, pentru ca piatra nu are suflet.

Dar este pacat sa lovesti cu biciul un cal pana isi da duhul?

...?

Reply With Quote