View Single Post
Vechi 19.07.2015, 14:47:25
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alex190 Vezi mesajul
Da, stiu.Asa stim si gandim toti.Prin prisma acestui raspuns(pe care il avem interiorizat cu totii din frageda pruncie), ii putem intelege insa si pe cei care ucid sau nedreptatesc in orice alt fel alti oameni.
In niciun caz. Fiindca intre animal si om este o prapastie ontologica.
De aceea, de exemplu, sacrificarea unui animal sau a mai multora in interesul stiintei este licita moral, pe cand sacrificarea chiar si a unui singur om, chiar in stadiu de embrion, in interesul stiintei nu este licita. Este diferenta dintre doctorul Koch si doctorul Mengele.

Citat:
in loc de carne de vita ne-am putea multumi foarte bine cu consumul de oua, lapte, branza etc si multe alte surse de proteine din gama extrem de variata pe care o avem in lumea asta?Si asta e doar un exemplu...
Biserica a instituit zile si perioade in care nu avem voie sa mancam carne. Incalcarea acestei obligatii este materie grava, adica un lucru pe care, daca l-am facut, dupa ce il regretam si luam hotararea ferma de a nu-l mai repeta niciodata, se poate ierta numai prin spovada.

Inteleg ca respectati toate perioadele de abtinere de la carne. Daca, in afara de acest minim obligatoriu impus de Biserica, ati luat hotararea sa nu mancati carne nici in alte perioade, neimpuse (de exemplu lunea) ori sa nu mai mancati carne in general, acest lucru va fi bine primit de Dumnezeu. In masura in care o faceti de dragul Lui, sau fie si numai din grija pentru creatia Lui, El va aprecia aceasta drept fapta suprameritorie, adica un lucru facut peste minimul necesar pentru mantuire.

Dealtfel, veti putea fi, prin aceasta, in buna companie a unor calugari care nu mananca niciodata carne.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote