Citat:
În prealabil postat de Vitiate
Insa aici principala mea tinta de elitist pe acest sait are partial dreptate: NU sa insulte, cum are obiceiul, latrand-pentru-cauza-trufiei-sale (toti i-am zidit zigguratul egoului sau de-a lungul anilor pe forum, si eu l-am laudat pe ingamfatul critic de arta repede jignitoriu, asta e, mea pulpa) ci sa demonteze.Caci, pe de alta parte, ce face Igor, stilul lui, imi evoca faantismul lacrimos-isteric al unor monahi rusi fugiti din mansatire si certati cu staretul/episcopul, iar permanenta prezenta in postarile sale a locurilor comune ale gandirii monastice ortodoxe, aripa fanatica, imi este insuportabila. Este exact ce numesc "aglutinat pentru credinta". E la polul opus fata de elitismul stim noi cui, dar cu semne schimbat si de aceesi intensitate a scarbei, si imi provoaca aceeasi greata.
|
Adriane (Vitiate) 4 întrebări simple și rapide:
1. Hristos ce era? "Aglutinat pentru credință" sau fanatic?
2. Sfinții Apostoli, Sfinții Martiri, Sfinții Părinți, ce erau? "Aglutinați pentru credință" sau fanatici?
3. Noi care vrem să le urmăm lor, cu același "bun simț" (deși e mai mult) ca și ei și să ne dăm și viața pentru creștinismul cel pur, autentic, fără erezie, ce suntem "aglutinați pentru credință" sau fanatici?
4. Stilul meu, deci, e "aglutinat pentru credință" sau fanatic? Deci stilul înseamnă că e și acțiune fizică sau doar vorbe? (cred că-i diferență între acțiune fizică și mărturisire vorbită)
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Citat:
Si inca ceva: nu noi, ca forumisti, hotaram daca un coleg sau o colega este cu procesorul in cadere libera, decat daca suntem psihologi sau psihiatri.
|
Un psiholog nu are voie să pună diagnostice psihiatrice. Cu atât mai mult, un avocat (mihai g.), sau un vânzător la magazinul bisericesc (io'). Ci doar să-și creeze o părere, după inima cu care iubește. Și dacă nu iubește așa mult, și părerea e rea, să și-o păstreze pentru el, din respect pentru calitatea de ființă umană, a colegilor de pe forum, cu care interacționează. Să aibe demnitate.
Citat:
Pe de alta parte, indignarea lui Mihai G., chiar daca si el si-a dat cu parerea pe aceasta tema, o inteleg: cumva, stilul si minciunile lui Igor ii fac de ras orasul lor comun, frumoasa Timisoara.
|
Te rog și pe tine, ca și pe toți,
să-mi arătați de fiecare dată când mint, unde mint, cu ce am mințit. Să-mi arătați cu blândețe și dorința firească frățească de a-mi vrea binele, să-mi arătați unde mint. Pentru că de obicei, e doar o ispitire, și defapt eu n-am mințit, ci am mărturisit credința. Și acuzat fiind, cu vorba bună, și de la mine și de la oricine acuză, vom putea vorbi despre subiectul respectiv.
Citat:
Nimeni nu vrea ca orasul unde locuieste sa fie identificat/asociat gen "aaa, esti de unde este fanaticul ala ortodox". Deci, cu exceptia lui Ioan Cezar, care este, atentie! om de meserie cu veche cariera, si Mihai G., nimeni nu are dreptul sa zica "ba, esti nitel bulit la procesorul organic din cutia de pe gat". Insa sa fie clar ca fanatismul religios este nebunie. Si NU ma refer la Igor. In fond credinta este subiectivism augmentat (si prea des in istorie impus cu bata politicului).
|
Adrian, te rog din suflet, încă 3 întrebări simple, de data asta, cu privire la FANATISM. Îngăduie-mă, te rog:
1. Cine e un fanatic? :
a) Un om care face rău fizic altor oameni pentru a apăra o credință și pentru a o impune? sau
b) Un om care vorbește și mărturisește cu bun simț, obiectiv și argumentat, o credință, apărând-o, fără să o impună și fără să oblige pe nimeni cu nimic, niciodoată, niciunde ?
c) Ce este Ortodoxia față de islamism și "romano-catolicismul" franco-latin, al cruciaților și inchizitorilor, este Ortodoxia fanatică sau nu, în comparație cu ei ?
2. În virtutea răspunsului de la întrebarea 1, Adrian, eu, "Igorete" :) pentru tine, sunt sau nu sunt, un fanatic?
3. În virtutea răspunsurilor de la primele două întrebări, ORICE om de pe pământ, ce își mărturisește credința cu bun simț, obiectiv, argumentat, este sau nu este un fanatic?
Mulțumesc din nou, anticipat, pentru răspunsuri.
Citat:
Cand citesc istoria deopotriva a credintelor si a ideologiilor, sau cadn privesc la realitatea cotidiana, vad, in rezumat, doar niste caini alfa, aglutinand niste fartati mai slabi intru obedienta tampa.
|
Periculoasă gândire, cuvintele acestea, provin dintro gândire necredincioasă... ca să nu spun și hulitoare de Dumnezeu...
Adică Hristos era "câine alfa"?
Sfinții Apostoli, Sfinții Părinți, care s-au deosebit la Sfintele Sinoade Ecumenice, și prin care a vorbit Dumnezeu Duhul Sfânt, erau "câini alfa"?
Citat:
Ma fratilor, eu nu inghit elitistii; daca printr-un miracol al lui Dumnezeu si o intorsatura a istoriei s-ar reintoarce comunismul stalinist/maoist ca sistem de amploare globala, as fi fericit sa devin un politruc care ar termina cu toti campionii neologismelor si trufiei fara limite, trimtandu-i la o reeducare perfecta intr-un gulag FEMA-like, unde mi-ar place sa le aplic personal toate metodele de tortura, de la clasica pocneala ciobaneasca pana la fineturi neurochimice si de ritual ocult pentru a le distruge ego-ul si a retrezi in mintile lor prea impanate cu informatii constiinta bazata pe "banala" fraza: "si alt om e fratele meu".
|
Sunt uimit, în sens negativ. Dar nu mă mir, sunt mulți oameni ca tine, care au aceași gândire.
Pot afirma, fără să greșesc, că acest tip de gândire e FANATIC. Ai gândire FANATICĂ. (cel puțin deocamdată, este doar gândirea fanatică, nu și fapte fanatice)
AI DOVEDIT că gândirea ta este fanatică.
Mă întristez profund...
Dar nu te speria, încă ai timp să-ți schimbi gândirea fanatică, și să nu treci vreodată la FAPTE fanatice, fiindcă apoi, vei avea tot mai puține și mai slabe șanse la Împărăția Cerurilor.
Eu nu mă supăr pe tine, Dumnezeu să-ți ajute la cele bune și de folos spre mântuire.
Nădăjduiesc doar, să nu aplici gândirea ta fanatică niciodată, asupra nimănui, ci să o schimbi radical, dacă vom prinde iar vremuri cum au mai fost, născătoare de Sfinți Mucenici.
Personal, consider pe toți oamenii de pe pământ, frații și surorile mele, fie ei atei, păgâni, eretici, sunt frați risipitori, frați rătăciți, aceleași oi, dar pierdute, din același Adam, ieșiți toți, începând cu Eva.
Iartă-mă, Adrian, dacă te-am supărat cu ceva.