View Single Post
Vechi 08.07.2015, 01:25:33
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Prima data am auzit de teoria asta la...carciuma. Ma intalnisem cu un cunoscut, care mi-a marturisit ca ii e sete si m-a invitat la o terasa. Cum nu-mi place sa dezapoantez oamenii, mai ales cand imi vor binele cu portofelul in mana, m-am dus "sa bem un sprit" dupa cum a formulat.
Dar, dupa un sprit a mai venit un sprit. Pe urma inca unul. Am ajuns la discutii de adanca filosofie. Omul mi-a marturisit ca, daca bea un pahar, se simte altfel. Alt om. Pe de alta parte, orice om are dreptul la un pahar. Ei bine, omul acela nou, care se transforma din omul ce vechi in urma unui pahar, are si el, ca orice om, dreptul la un pahar.

Dupa ce i-am marturisit ca sunt cucerit de teoria lui, care va revolutiona, cu adevarat, fenomenologia, l-am lasat acolo sa se brahmaputreze in continuare. Si sa plateasca nota.
Teoria transformarii intr-o alta persoana se gaseste in fiecare,indiferent de convingerile religioase.
Fiecare om devine o alta persoana in fata unui pahar sau a mai multora :)
Dar despre asta era vb?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote