View Single Post
Vechi 07.07.2015, 13:35:38
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Ai inteles grsit Cristian.

Eu imi (si va) puneam intrebarea cum poate fi controlat un om ca este homosexual?
Da, imi dau seama ca am gresit ceva: la cununie trebuie sa apara amandoi partenerii.

Nu, nu sunt pentru cununia homosexualilor in biserica. Nu stiu insa de ce.
Este o problema foarte complexa.
Ceea ce spui tu acolo mi se pare cam extrem.
Si da, este o problema intima.
Daca s-ar sti cate fac in dormitor si cei casatoriti, heterosexuali (unii), nu s-ar mai casatori (aproape) nimeni in biserica.

Si daca ar fi interdictie la casatorie si pentru alte pacate, ca si la Impartasanie?
Cum ar fi sa nu te poti casatori pentru ca fumezi, sau nu ai fost virgin, sau ca esti mandru, sau alte pacate?
Ma intreb si eu.

Nu stiu, mi se pare ca se ajunge la judecati extreme.
Si asa eu traiesc in credinta cu anumite traume din pacate: femeia, oamenii casatoriti, interdictii de tot felul.
Nu se pune problema controlului altora, nu are nimeni dreptul de a intra în intimitatea altuia. Dar atunci când vrei să intri în intimitatea lui Dumnezeu, ca El să-ți dezvăluie taina Lui, dragostea Lui, Îi dezvălui și tu tainele tale. Îi deschizi inima, așa cum o faci față de omul pe care-l iubești cel mai mult. Și pentru că adesea suntem ignoranți (nepricepuți :), asta o facem cu ajutorul duhovnicului, care este deja un intim al lui Dumnezeu și ne poate spune ce anume din sufletul nostru ne poate ține departe de dragostea Lui, adică ce este păcat și cum să ne eliberăm de el.
Reply With Quote