View Single Post
Vechi 06.07.2015, 17:06:51
Ursu-WiFi Ursu-WiFi is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana5760 Vezi mesajul
Te mai incearca mental, un gand poate sau chiar stau agatate din nou in cap, dar lupti sa le elimini, dar nu te mai apuci de fapta.
Dar asta se intampla mai incolo, dupa un timp, nu imediat dupa spovedanie.
(ei in acest timp Dumnezeu iti da sa gusti din pacea Sa.Este un fel de preview
ca sa simti efectul prezentei Duhului Sfant asupra ta.)
Ei, imagineaza-ti sa fii intr-o asemenea stare in Rai, pentru totdeauna.

De fapt ispitele care iti vin dupa un timp de la spovedanie(care pot fi acelasi), sunt de 2 ori mai puternice (sau nush din ce motiv) ti se par mai puternice.Ei atunci cand vin astea incepi sa lucrezi cu partea canonului care se ocupa cu pazirea mintii.Orice duhovnic indiferent de problema pe care o ai, iti da canonul, astfel incat o parte din el sa fie pt starea de pocainta si cealalta parte sa-ti pazeasca mintea impotriva gandurilor
(pazirea mintii).De aceea cei care s-au spovedit si doresc sa fie vrednici in lucrarea lor
duhnovniceasca trebuie sa aiba trezvia mintii.Ca sa ai mintea pazita, trebuie sa ai antrenament in acest sens.Adica stare de pocainta , insosita de rugaciune.E foarte
greu sa mentii starea de pocainta si sa nu-ti pierzi pacea in zilele noastre.

Duhovnicul meu pana cand nu dobandesti(prin antrenament duhovnicesc) trezvia mintii
si nu ai dezvoltat virtutile necesare prin care nu mai faci pacatele vechi sau nu mai faci
vechile patimi, nu te impartaseste.Deci pana cand nu vede la tine o evolutie duhovniceasca,
acel inceput de schimbare totala, nu-ti da din Sfantul Potir.

Citat:
doar la o adica daca ne uitam bine nu meritam nimeni.
Imi aduc aminte de intrebarea capcana pe care mi-a pus-o duhovnicul:Cica " si cand
te simti vrednic de impartasanie, sa ma cauti ".
Si mai tarziu mi-am dat seama ca nimeni nu e vrednic.Si i-am spus chestia asta, iar el
mi-a zis "ei dragul moshului de abia acum incepe lupta.Asa incepe pocainta..."

Si e duhovnic de parohie , nu e de manastire, dar este la fel de serios ca si cei de la
manastire. Are un simplu canon.Cele facute pana acum sa nu le mai faci.Dupa ce nu mai
faci nimic din cate ai facut pana acum o perioada de timp considerabila ( pe care el duhovnicul o aprecieaza) numai atunci te poti impartasi.
Reply With Quote