View Single Post
Vechi 05.07.2015, 20:40:33
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Pelerin, ai postat o icoană ucisă. Desacralizată. Prin urâțenia ei, i s-a furat tot misticismul, toată chemarea, e lipsită de taină, de har, e goală. E... artă. Sfânta Icoană nu trebuie să fie artă. Iar cele copte-monofizite, sunt o artă antică, nicidecum Sfântă și mai ales nu făcătoare minuni.

Uite cât de urâtă poate fi o icoană monofizită:

NA ! Închinți-vă voi la asta, că eu nu pot. Îmi repugnă. E oribilă. Icoană batjocorită, necinstită, diformă, inestetică...

De cealaltă parte, nebuniile franco-latinilor, icoanele renascentiste "romano-catolice", definiția mândriei. Adică arată de ce sunt singuri de sine blestemați. Din nou, desacralizate. Devin tablouri, picturi de nu-știu-ce-pictor. Urâte!

Pe când în Ortodoxie, la Sfințenie... pot respira! Aici e aerul curat! Fără parfumuri obositoare, ci tămâia cea curată, cu bun miros, adavăratul speacheless:

Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote