View Single Post
Vechi 04.07.2015, 23:04:32
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Botos Remus Emilian, iarasi demonstrezi ca esti pe langa subiect.

Denumirea, in epoca, a bisericii respective era Biserica Persiei. Astazi este cunoscuta drept Biserica Asiriana a Rasaritului.
Nu contează că-i a Persiei. Ei s-au numit Asirieni. Erau defapt nestorienii.

Iar Sfântul Isaac Sirul era sirian, nu asirian, era ortodox, nu nestorian.

Iartă-mă, dacă nu m-am ridicat la măsura așteptărilor tale. Deși mi-am dorit sincer, să înțelegi. Dumnezeu să ajute mai departe.

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Doamne ajuta !
La ce să ajute Dumnezeu? Sunt icoane desacralizate, batjocorite, cum am explicat mai sus. Doamne ferește să ajute Dumnezeu la desacralizarea Sfintelor Icoane, cum au făcut ereticii monofiziți.

Deși cumva, caut să-i înțeleg, că-i modul lor de exprimare.

Dar au făcut asta intenționat, ca se deosebească de ortodocși, ei monofiziți fiind. La fel ca și franco-latinii, "romano-catolicii", care după schismă, au schimbat cât mai mult posibil din practică creștinească răsăriteană, ce au avut-o până atunci, ca să se deosebească de Ortodoxia, de care ei singuri s-au despărțit, în mod voit.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 04.07.2015 at 23:12:46.
Reply With Quote