Citat:
În prealabil postat de GMihai
Botos Remus Emilian, Isaac Sirul s-a nascut si a facut parte dintr-o biserica care nu mai era in comuniune cu Biserica Ortodoxa de mai bine de 200 de ani.
Nu a fost botezat de un preot ortodox, a fost el insusi episcop al acestei biserici care nu mai era ortodoxa de 200 de ani, si nu a facut niciodata niciun act public prin care sa denunte Biserica sa ca fiind eretica sau schismatica. A murit ca si calugar intr-una din manastirile acestei biserici care nu mai era in comuniune cu Biserica Ortodoxa de mai bine de 200 de ani.
Iar ideea ca ar fi activat majoritar impotriva ereziei nestoriene este o pura inventie de-a ta.
|
Omule bun, prefer igor. Merci fain :)
În Biserica Siriei, se "naște" o altă "Biserică" numită Biserica Asiriană, care erau defapt nestorienii, că n-or' fi proști la cap să se numească Biserica Nestoriană.
Ei bine, Sfântul Isaac, scrie contra asirienilor, adică contra nestorienilor, folosind limbajul lor, dar era sirian, nu asirian, adică era ortodox, nu nestorian.
Era botezat ortodox și făcea parte din Biserica Siriei (Ortodoxă), nu din Biserica Asiriei (nestoriană).
Că de aia-i zice Sfântul Isaac Sirul, și nu Isaac Asirianul. E sirianul, e ortodox.
Mai simplu de atât, nu știu explica. Iartă-mă.
P.S.:
CRISTIBOSS, personal, eu numesc acele icoane copte, icoane desacralizate.
Transformate în glume și povești, în inocențe copilărești, vezi Doamne. Dar astfel, le-au ucis tot misticismul, toată simbolistica și chemarea, tot harul, tot Raiul din ele, parcă să arate că acolo nu mai e Duhul Sfânt.
Compară Sfintele Icoane în stilul autentic creștinesc, dezvoltate de Ortodoxia Răsăriteană, ce sunt făcătoare de minuni, toate(!) cu... icoanele copte... Personal, pe cele copte, nu le suport deloc, mi se par o insultă și o jignire, batjocorire a creștinismului.