View Single Post
Vechi 02.07.2015, 12:16:51
ioana5760 ioana5760 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2014
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Fată și soră, păi nu ți-am spus adineaori, cum lupt eu cu ispitele? De ce încă te îndoiești de mine?
Fi sigură, că tot ce spun, practic, cred, înțeleg, lupt, biruiesc, cu răbdare, și virtuți, de la, în, cu, prin Hristos, toate, mereu.
Deci și cu casa.
Am studiat pentru a fi preot. Aștept să mă căsătoresc, cu fata cu care vorbesc de 4 ani. Dacă Dumnezeu va rândui în pronia Sa, să nu mă căsătoresc cu fata pe care-o iubesc, din indiferent ce motiv, atunci mă voi călugări.
Deci dacă mă căsătoresc, voi locui la casă, nădăjduiesc, la o casă parohială.
Dacă mă călugăresc, voi locui tot la casă, la chilie.
Dacă mă căsătoresc și totuși nu devin preot, ca să am o căsuță parohială, atunci am un apartament în Timișoara, ce valorează 40 de mii de euro, pe care maică-mea a spus că mi-l lasă mie dacă mă căsătoresc cu oricine (așa zice ea, de-ar fi așa simplu).
Iar casele în județul Timiș sunt între 5 și 20 mii de euro. Peste 20 mii de euro, sunt vilele. Vorbesc serios. Vilă însemnând casă cu etaj sau mansardă, la sat. În majoritatea satelor. Fără să fim cârcotași, să căutăm nod în papură. Deci există, ce vorbesc, destule. Trebuie doar să fi mulțumit. Și să mai construiești tu ce ai nevoie, mai apoi.

Gândește-te deci... dacă vrei cu adevărat poți. Casele la sat, sunt mult mai ieftine decât apartamentele la oraș, fiindcă lumea fuge de muncă, vrea confort, lux, comoditate, dar fuge și de sănătate, îmbunătățirea vieții creștinești, etc.

Să nu te mai aud cu: "știi, c-o fi, c-o pății" :) Surioară, nu este așa ceva. Dacă vrei poți.

Oamenii ce se duc în străinătate, merg tot pentru a-și face aici confortul, luxul, comoditatea pe care și-o doresc. Nu spun să nu se ducă. Dar când au reușit să ridice o cășuță cu toate cele de trebuință, "un colț de Rai", să vină înapoi și să rămână aici, să lupte și să fie mulțumit. Că-i tare greu să fi mulțumit, când ești luptat de lăcomie.
Dar asta numai dacă nu ai un apartament, pe care poți să-l vinzi.
La sat n-ai nevoie de servici, ai găini, văcuțe, grădină cu zarzavaturi, cu legume, livadă cu pomi fructiferi, seră, îți poți contrui absolut tot ce vrei. Numai să vrei, să nu fi leneș. Că dacă ești leneș, motive se găsesc. Justificări ale păcatelor noastre. Plină lumea de ele.

E simplu, nu? Nădăjduiesc. Că eu nu văd nimic complicat.

Să nu mai meargă oamenii prin alte țări, că nu degeaba l-a pus Dumnezeu să se nască, aici, în țărișoara asta. Înseamnă că aici vrea Dumnezeu ca el să fie. Cu un rost. Să fie bărbat adevărat! Demn! Vrednic! Să facă copii mulți și să fie responsabil, credincios, grijuliu și iubitor. Femeia la fel. Demnă! Vrednică! Să fie responsabilă, credincioasă, grijulie și iubitoare. Și Dumnezeu îl va binecuvânta cu har peste har, în fiecare zi, pe el și familia lui.

Dumnezeu să-ți ajute.
Sunteti un visator, un poet.
Si la tara cu ce imi platesc toate? adica lumina, lemnele, medicamente la nevoie, stomatolog la nevoie, ecografie si alte investigatii medicale mai complexe (sa nu fie!), impozit pe casa si teren, impozit pe salubritate la primarie ca vine sa imi ia sacul de gunoi o data pe saptamana de la poarta, apoi ai nevoie de cizme, palton etc. , tu si sotia, sau astea sunt obiecte de lux de-acuma, .... plus cum spuneti dvs. sa aveti acei copiii multi de care pomeniti, da, sa-i facem, sunt pentru copii, aceia au nevoie de incaltaminte, imbracaminte, hrana, gradinita, scoala, manuale, caiete si multe altele, ehe... jucariile si o ciocolata bietii de unde atata, nu le-am mai pus la socoteala, ia puneti dvs. pe hartie toate sumele si adunati-le si vedeti ce iese ... apoi pe alta hartie sa vedeti ce iese din posibila vanzare a legumelor, fructelor..... rezulta saracie lucie...

Daca vrei poti, depinde ce vrei, nu intotdeauna se aplica in realitate, e doar o reclama pe la tv...

Daca nu simtiti ca vreti calugarie cu adevarat si e doar ca o alta varianta la casatorie, mai bine ramaneti singur dar traiti in curatie.
Reply With Quote