View Single Post
Vechi 01.07.2015, 15:13:55
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Tot așa, în haine albe, specific monahale, nu? Doar umbla peste tot în haine albe. Specific Sfinților, nu?
Ți-am mai spus că nu sunt albe, ci un gri spre alb. Dar fie cum spui tu, sunt albe. Apoi ți-am postat și o poză cu unul din duhovnicii săi, dar te faci că plouă și preferi să repeți ca o placă stricată aceleași idei (tu și cristirg). Când vă pun în fața adevărului vă faceți că plouă, nu dați nici un răspuns concret.

Părintele Arsenie împreună cu duhovnicul său, Părintele Stăniloaie:

În altă ordine de idei, crezi că părintele Arsenie nu a avut un îndrumător, nu facea ascultare? Cu riscul de a fi acuzat că fac comparații, deși departe mi-e gândul, te invit să privești la poza (icoana) de la avatarul fratelui Cezar Ioan. Ce vezi tu acolo?

Apoi, poate știa mai de dinainte ce urma să trăiască, o perioadă grea a unui monah în lume (în "alb"). În adâncul sufletului său, cu siguranță, a rămas monah, chiar dacă a fost obligat de împrejurări să se poarte ca un mirean. Biserica, din iconomie, pentru lniștea acelor vremuri tulburi, i-a interzis să mai poarte haine călugărești și să mai slujească, iar părintele a făcut ascultare. Comuniștii au făcut aceste presiuni speriați fiind de o eventuală revoltă ce ar putea fi pusă la cale de părintele Arsenie, acuzat fiind că ar fi de partea legionarilor. Dar nu a făcut-o, pentru că menirea lui era cu totul alta.

Citat:
Aranjat, pieptănat, îngrijit, mereu, ca un adevărat monah, următor al lui Hristos, nu?
Da, mereu avea o ținută impecabilă (mai puțin în perioada din închisoare), dar nu pentru a impresiona, cum mulți cred.
Dar tu, ce spui, e greu să înțelegi un om care s-a străduit să trăiască mai presus de fire?

Citat:
Dar scrierile sale, din "cărarea împărăției", le are, în alte expresii și părintele Cleopa, și mai ales Sfântul Paisie Aghioritul și Sfântul Porfirie Kavsokalivitul.
Nu înțeleg ce vrei să spui. Poți fi mai clar?