View Single Post
Vechi 01.07.2015, 10:50:17
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Ursu-Wifi, vorbești foarte frumos și convingător, vorbești din inimă. Dar cumva simt în cuvintele tale că parcă te lauzi, consideri că ai realizări și te încoronezi cu ele, așa simt. Să ai grijă frățior drag, mare grijă. Noi nu putem nimic fără Hristos, toate luptele ce le ducem cu noi înșine, cu lumea și cu demonii, toate biruințele noastre, sunt în, prin, de la, cu Hristos.
Dregeți cuvintele tale cu sare duhovnicească, că sunt nesărate, și îți vor da cuvinte cu mai multă blândețe și iubire. Acea sare o vei obține prin rugăciunea cu inima zdrobită și înfrântă, pe care Dumnezeu nu o va urgisi. Prin lacrimi și înnoire permanentă, în Hristos.

Corina un om când spune că mai are puțin și ajunge să urască un om, chiar în glumă spunând, acel om care spune, iubește foarte puțin. "Dacă pe aproapele tău care îl vezi, nu-l iubești, cum vei iubi pe Dumnezeu, pe Care nu Îl vezi?" Vezi cu cuvânt minunat ne spune Scriptura?

Noi, în Ortodoxie, avem niște reguli. Sunt bune regulile. Noi spunem că sunt reguli sfinte. Și ne sfințim, dacă le urmăm.
Sunt regulile Iubirii.
Universul întreg funcționează după reguli. Pământul, natura, corpul uman, toate au reguli.
Și acelea, tot regulile iubirii sunt.
Regulile noastre, ale creștinilor, sunt poruncile lui Hristos, Noul Testament. Și tâlcuirile Sfinților Părinți ale lor. De ce le urmăm? Fiindcă iubim pe Hristos. "Dacă Mă iubește cineva, va păzi cuvântul Meu, și Tatăl Meu îl va iubi, și vom veni la el și vom face locaș la el." - Ioan 14, 23.

Surioară, dacă nu citești Biblia, scrierile și viețile Sfinților Părinți, Sfinților Martiri, nu ai de câștigat ci pierzi și îți va fi foarte greu.
Dacă nu te rogi, măcar jumate de oră pe zi, să citești un acatist, o catismă din Psalmii Dreptului David, un Paraclis al Preacuratei Fecioare, dacă nu dai milostenie la săraci, și dacă nu lupți să-ți sfințești viața, atunci da, vei ieși din Biserica lui Hristos cea adevărată, vei pleca din Ortodoxie, pentru că Dumnezeu nu te ajută cu forța, nu te mântuiește cu forța. Trebuie să vrei, să îți dorești tu asta. "Împărăția lui Dumnezeu se binevestește și fiecare se silește spre ea." - Luca 16, 16. "cu frică și cu cutremur lucrați la mântuirea voastră" - Filipeni 2, 12.

Ți-aș scrie atât de multe, Corina mea dragă, dar am spus esențialul și ajunge.

A... da! Era să uit.

Mai am ceva să-ți spun, ca un ultim aspect: femeia, orice femeie, atinge cel mai mare potențial al frumuseții ei, când e însărcinată. Atunci e cea mai frumoasă, din întreaga ei viață. Pielea și tenul și părul, toate strălucesc și întineresc.

Corina, ești foarte frumoasă. Îți spun că sunt îndrăgostit de tine, fără să te văd, atât ești de frumoasă. Dar cu o dragoste de la Hristos, care nu-i pătimașă și care nu-i carnală. Strălucești la propriu și te iubesc foarte mult, cu toate ale tale. Și Dumnezeu știe că spun Adevărul.

Să fi la fel de frumoasă, draga mea, cum ești trupește, tot așa să fi și în gânduri, în simțiri, în trăiri, în cuvinte, întreaga ta viață. Așa să-ți ajute Dumnezeu.

Iar pentru toți ceilalți colegi de forum, vă recomand să citiți ce ne învață Duhul Sfânt, prin gura Sfântului Ioan Gură de Aur, când vorbește despre băile publice. Ce sunt ele, cu scop au fost create, de ce merg defapt oamenii acolo, de ce creștinii nu pot lucra la mântuirea lor când merg la băile publice, cât de frumos vorbește, cum îi învață pe creștini să se ferească de băile publice, căci lucrarea acelor băi este demonică, și doar cei ce nu iubesc pe Hristos și Biserica și mântuirea lor, merg acolo.

Azi, acele băi publice sunt: ștrand, plajă, jacuzzi, saună. Nu, Biserica nu le interzice. Dar faceți-le voi acasă în privat.
Biserica nu vă interzice să vă bronzați, să faceți saună, sau să faceți baie în orice bazin cu apă. Dar faceți asta acasă în privat. Construiți-vă acasă piscina voastră proprie, sau cumpărați o piscină gonflabilă, unde să vă îmbăiați cu cei mici. Se vor bucura mult. Vor fi și mult mai în siguranță, decât la mare.
Biserica nu este habotnică, nu poate fi, fiindcă ea este definiția Iubirii. Fiindcă capul ei e Hristos, Iubirea, Treimea.
Biserica le permite pe toate. Dar treceți-le prin filtrul Hristosgândidu-vă cât mai des la El, la Sfânta Treime, la Sfinți, la Mucenici și atunci se vor arăta toate gândurile, dacă sunt de la Dumnezeu, sau de la vrăjmășescu, vi se va îmbunătăți mintea, se va umple de har mai des, va sta mai mult timp harul, veți ști să luptați mai ușor...

Hristos a înviat !
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 01.07.2015 at 11:10:30.
Reply With Quote