View Single Post
Vechi 01.07.2015, 09:36:32
Vitiate Vitiate is offline
Banned

Data înregistrării: 29.05.2015
Locație: Dromund Kaas
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Fiindca ai adus vorba de gene recesive si determinism genetic si alte lucruri legate de medicina, trebuie sa spun in calitate de medic ca parerile pr Arsenie Boca in materie de medicina sunt pure aberatii. Si chestiile alea referitoare la hormoni si cum actioneaza ei asupra organismului combinat cu divagatii mistice, repet, dpdv strict medical sunt niste prostii total nefundamentate.
Asta asa e. Si sfintii/cuviosii au greseli. Uneori, omeneste vorbind, mari. Insa...e altceva ce duce la sfintenie, daca e cazul. Eu sunt neutru, caci pentru mine notiunea de "sfant" nu exista. Insa, repet, e prea multa patima.
Ar trebui interzise, de catre Sinod, deopotriva contestarea ortodoxiei si mai rau, mantuirii pr. Arsenie Boca, si deasemenea isteria, mai degraba publicitara decat evlavioasa. Si ar trebui deschis dosarul de canonizare, iar progresele anuntate public. Nu poti spune ca un mare duhovnic, cu atatea rezliari in spate, e in iad, fiindca nu stiu ce picturi necanonice a facut. Nici nu poti spune ca un om este fara greseala, si, bisericeste vorbind, sa zici ca e sfant cu acatist, icoana, si tot ce trebuie inainte de verdictul Sinodului.
Pe vremea schismei acachiene, cand Roma era ortodoxa si Bizantul miafizit, poporul, ca de obicei fara creier, cinstea niste "sfinti" siriaci si de alta etnie care ulterior au fost definiti ca eretici. De ce? Din cauza instinctului pervers al omului simplu, "prost" cum era numit atunci omul de rand, de a simti "dincotro bate vantul" si de a se supune. Era imparatul miafizit si patriarhul la fel? No, ne supunem, ca de, asa crede stapanirea, asa credem si noi. Asta e reactie de animal gregar, nu de fiinte umane.
Eu am citit cele doua carti ale sale. si da, a fost un MARE duhovnic. Ce imi produce scarba, este isteria, deopotriva cea pro si contra. Pentru unii e aproape ca si Cristos, perfect, pentru altii e un ucenic al Aluia de Jos. Ambele pozitii sunt stupide si pagubitoare duhovniceste.
Imi place mult modul cum cugeta colegul Ovidiu; este un om foarte echilibrat. E unul din foarte putinii de pe forum care nu a insultat vreodata pe cineva, si chiar canonizarea parintelui Arsenie, ce ii este atat de aproape de inima, el o sustine cu delicatete si forta deopotriva. De partea celaalta, se remarca Bogdan, la fel de decent si cerebral in asertiuni.
Ar fi bine daca cei asemeni lor ar conduce dezbaterile, si in virtual si in viata reala.
Da, bine: "vise, taica, vise".