View Single Post
Vechi 29.06.2015, 23:08:06
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Frate Neagu,
În vorbe arătăm ce e în inima noastră. "Gura vorbește din prisosul inimii" - Matei 12, 34.
Am cam spus ce era de spus. Mai departe, spui, înțelegi și trăiești, cât te duce mintea și inima.
Origen nu a avut ca discipoli mulți sfinți, și nu a convertit sfinți. Ai citit puțin din Origen; eu am citit mult și mă căiesc.
Dar tu numești pe Sfinții Părinți, care au anatematizat nebuniile nebunului Origen la Sfântul Sinod al V-lea Ecumenic, căldicei? Sfinții Părinți căldicei? Biserica căldicică? Nu, Biserica nu-i căldicică, ci tu ești în nebunie spunând asta, la fel ca Origen. Trebuie spus asta, am vrut să evit, dar pentru cei cărora le pasă de Biserica lui Hristos, e bine să știe, de care parte a slujirii suntem, fiecare din noi doi, eu sunt de partea lui Hristos și tu a lui mamona.
Ești bine intenționat, însă nu stai pe temelia Hristos. Ești un aspru judecător, nu ai iubire, gândul tău e foarte lumesc, și nu te silești spre virtute, doar înoți în imaginația ta iluzorie care imită contamplarea, dar e înșelare demonică și dezvolți o morală proprie și o etică stearpă a binelui lumesc. Împrăștii foarte repede harul primit, de fiecare dată când te Împărtășești sau te rogi. Mai ai suficienți ani de viață, să te pui pe temelia Hristos. Dacă rămâi în visările demonice, în care ești acum, vei moșteni iadul "liniștii" în care ești legat acum.
Cine veghează, nu condamnă omul, ci păcatul, bine spui. Însă lupu-și schimbă părul, dar năravul ba. Cum există slujitorii lui Dumnezeu, așa există și slujitorii satanei, care răpesc turma lui Hristos. Mulțumesc că îmi porți de grijă, ce popă am să fiu. Poate mâine mor, adorm, mă ia Domnul acasă. Tu dacă tot vrei să-mi faci un bine, pomenește-mă, adormit sau neadormit.
Nu urmăresc niciodată să impresionez pe nimeni, să mă arăt inițiat sau neofit, ci doar să slujesc, să fiu învățat sau să învăț pe alții, să-mi consum timpul cu folos spre mântuirea mea și aproapelui meu, nu urmăresc să smintesc, deși se sminteau mulți și de Apostoli, de Martiri, de Sfinții Părinți, de Hristos Însuși, că spune: "fericit cel ce nu se smintește întru Mine." Cu cât vrei să urmezi mai îndeaproape lui Hristos, cu atât vei fi mai "nepotrivit" pentru societate, văzut mai nebun, mai așa și pe dincolo. Spre slava lui Dumnezeu, eu mă bucur. Întristarea îmi vine când văd nebunie și luptă împotriva Bisericii. Dar ce-ți pasă ție, elogiator de eretici? Care numai ale tale, colorate, le vezi. Dar ai tu grijă să îndrepți și să smerești, așa-i? Domnul să ne miluiască. Apropo, când demonii imită pentru om, lumina necreată a lui Dumnezeu, o fac colorată. Așa vei ști că-s draci sau nu, spun pentru când va fi să o vezi.
Da, citesc din Psaltire. Atât spun.
Dumnezeu să-ți dea adevărata liniște, frate Neagu, de care vorbești, dar n-ai cunoscut-o până acum niciodată, pe care nici eu n-o am, dar despre care am citit și am o sete nestinsă după ea.

Hristos a înviat.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 29.06.2015 at 23:30:59.