View Single Post
Vechi 26.06.2015, 16:12:24
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Florentina - postul alimentar, inclusiv cel negru este bun si util, nimeni nu spune ca nu e, dar tinut dupa anumite reguli si nu cazut in extrema. Si nu singur, ci cu rugaciune. Iar cel negru, asa cate o zi maximum.
Postul negru inseamna si lipsa lichidelor. Fara mancare mai stai.
Fara lichide este greu si nesanatos. Mai ales daca sunt temperaturi foarte mari.
Si depinde si de sanatatea oamenilor.
Bravo, văd că ai înțeles totuși cum stă treaba cu posturile. O singură remarcă la varianta totală: fără lichide e greu, dar totuși sănătos dacă știi cum să faci și cînd să începi a bea apă. Cazul meu, iunie 2014, caniculă, acasă la părinți, 5 zile și 5 nopți fără apă și fără mîncare. Am tăiat multe lemne în soare și nu m-am dezhidratat, nu am transpirat mai mult ca de obicei, plus că [pardon] am urinat de 3-4 ori pe zi în cantități mari de fiecare dată. Plus alte activități pe lîngă casă, nu am stat în pat așteptînd să treacă timpul.

Despre moartea în timpul postului sau la terminarea sesiunii:

http://www.loveandtruth.net/shelton-fasting.html#ch19

Mulți au murit neștiind cum să se realimenteze, e internetul plin de exemple. De aia nu te apuci înainte de a te documenta. Dacă nu ai voință, nici să nu te gîndești la un așa fel de a posti, cu apă sau fără apă.

Varinata musulmană de post total intermitent ziua și de mîncat noaptea nu e rea dacă mănînci puțin și bei apă din abundență seara. Problema e că majoritatea scapă la mîncare seara și se lăcomesc, poate nici nu se hidratează suficient, iar asta pe perioadă lungă în combinație cu căldura și cu activitățile fiecăruia, cu organismul fiecăruia, poate avea consecințe nedorite. La fel cum și la noi cînd se termină cele 40 de zile băgăm carne cît încape, după care familia sună la 112.

Sînd multe de scris, mai vorbim.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote