Citat:
În prealabil postat de Raoul
Daca va fi canonizat atunci il voi cinsti ca sfant. Simplu! Eu fac ascultare de biserica, de canoane etc.
|
Un bun creștin are tot dreptul să fie rezervat în ceea ce privește sfințenia Părintelui și îi respect alegerea. Dar, când cauți greșeala celuilalt, te mai poți numi creștin?
Citat:
Dar DACA NU va fi sfant, ce vor face adeptii?? Ca e o adevarata isterie, nu gluma.
|
Eu, ca adept, nu am nici o problemă că nu este canonizat. Ajutorul primit este dovada sfințeniei Părinetelui. Oare poți tu sau altcineva să schimbi convingerile acelora care au primit ajutor de la Domnul prin mijlocirea Părintelui?
Citat:
La Prislop biserica parca nici nu exista, este lasata in umbra, totul datorita mormantului.
|
Fii serios, vorbești prostii! Tu te-ai dus la Prislop doar pentru a-ți întări convigerile. Cee ce nu vrei să vezi este faptul că la Prislop merg foarte mulți "pelerini" (în pantaloni scurți, cu haine decoltate) care, de fapt, nu au nici o treabă cu Biserica. Ei vin din auzite că acolo e un sfânt care face minuni. Oameni cu necazuri și căutători de minuni sunt destui, dar nu știi cum lucrează Dumnezeu cu acești oameni prin acest Părinte. Nu știi cum o minune poate schimba radical viața acelui om. Și fii sigur că Dumnezeu nu îngăduie ceva ce nu este de folos omului.
Părintele este atât de popular românului încât și ateii, ezoteriștii sau cei de alte confesiuni știu de Părintele. De aici și explicația "rătăcirilor" din mărturii, din media sau în comportamentul "adepților" Părintelui. Sunt foarte mulți care se consideră "adepți" ai Părintelui, dar care nu fac mai nimic din sfaturile lui și foarte puțini adepți care îi pun în practică sfaturile. La fel și cu faptul că suntem un popor ortodox cu numele, căci practicanți efectivi sunt foarte puțini. În schimb, sunt mulți care își dau cu părerea fără măcar să fi citit ceva din viața și scrierile Părintelui. Una e să vezi un peisaj frumos direct cu ochiul liber și alta este să-l privești printr-un geam fumuriu.
ps: un bun creștin este îngăduitor cu neputințele oamenilor și singura lui povară este păcatul propiu și nicidecum păcatul aproapelui.