desi sint martor, imi permit sa ma bag in discutie.
in legatura cu psalmii este doar o numerotare diferita a lor.este vorba de un capitol in sus sau in jos care a fost lipit la un altul.Dar versetele sint aceleasi si in aceiasi ordine.
"Si de ce avem topicul secte si culte?pai ca sa mai stim ce mai misuna prinprejur.Te pomenesti ca ei nu au topice despre ortodocsi?"
quasar, din pacate asa cum zice si grigoreB_adventistu, sint doar discutii nefondate si afirmatii neverificate.Voi va alimentati cu ele si credeti ca sinteti puri si mintuiti.
E un fel de "Piata Universitatii" si "FSN-ul", drogati, prostitutie, arme...etc, dar nimeni nu a fost acolo ca sa vada.Martorii de exemplu nu au forumuri de discutii.Deci nu discuta despre ortodocsi in mod special.Nu stiu celelalte culte.
Cit despre biblii modificate , s-a mai scris p-aici.
Eu folosesc mult BOR pt. multumita ei m-am facut martor.(in versiunea Cornilescu a fost scos termenul de Iahve si inlocuit cu Domnul, de ex) :)
Cel mai bine este sa folositi 2 sau mai multe traduceri, va va ajuta sa gasiti poate sensul cel mai apropiat de original.
ortodosci care sa bata pe la usi, nu cred ca ai sa vezi vre-odata, cu exceptia popii care vine cu busuioc si sa ceara ceva pentru biserica...
Cine foloseste doar biblia "lui" nu este bine pregatit sau nu a inteles exact mesajul.
Cu exceptia unor termeni (cruce-stilp, Iehova-domnul,etc) in principiu mesajul biblic este acelasi.Scopul nostru nu este de a converti pe nimeni.Asta este o idee falsa inoculata.Noi vrem doar sa transmitem mesajul lui Dumnezeu prin gura lui Hristos asa cum a poruncit el apostolilor (Mat 24:14 Și se va propovădui această Evanghelie a împărăției în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; și atunci va veni sfârșitul. )sau
Mar 16:15 Și le-a zis: Mergeți în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la toată făptura.
Nu cred ca cineva vrea sa converteasca pe altcineva pe acest forum, asa cum va ginditi probabil multi.Procesul este mult mai complex.Prezenta noastra aici este doar de corija imaginea falsa prezentata mai mult sau mai putin voluntar desper celelalte culte si de a dsicuta diferente de doctrine.
|